Stora vändningen: Svenske NHL-stjärnan nobbar återkomst till Sverige – avslutar karriären istället(!)

Stora vändningen: Svenske NHL-stjärnan nobbar återkomst till Sverige – avslutar karriären istället(!)

Han ryktades tillbaka till Sverige och HV71.
Nu slår Niklas Hjalmarsson tillbaka helt.
– Det lutar faktiskt åt att jag inte spelar mer, säger han till SMT.

Alla hockeyspelares stora dröm är att en dag få vinna Stanley Cup, och många framgångsrika NHL-spelare har faktiskt gått en hel karriär utan att lyckas med just den bedriften. Det är därför än mer imponerande att svenske Niklas Hjalmarsson gjort det – hela tre gånger.

Ryktades till HV71

Hjalmarsson har mängder av säsonger i världens bästa hockeyliga bakom sig, och kan se tillbaka på en karriär med över 800 matcher i Nordamerika. Under flera säsonger var han en nyckelkugge i det Chicago Blackhawks som på kort tid alltså vann hela tre Stanley Cup-titlar, och Hjalmarsson var extremt omtyckt i organisationen och av fansen.

150615 Chicago Blackhawks right wing Marian Hossa (81) and defenseman Niklas Hjalmarsson (4) celebrate after the Chicago Blackhawks defeated the Tampa Bay Lightning in the NHL Stanley Cup playoffs Final 6 on June 15, 2015 in Chicago. Foto: Andrew Nelles / BILDBYRÅN

Nu kommer Hjalmarsson dock från fyra raka säsonger med Arizona Coyotes, men där lär det inte bli någon fortsättning och under förra veckan kom spännande uppgifter i svensk media om att backen överväger att fortsätta karriären i HV71, som ju nyligen åkte ur SHL. Men nu kommer vändningen.

Avslutar karriären

Till Smålands-Tidningen säger Hjalmarsson att det inte blir en flytt till Hockeyallsvenskan.

– Jag vet faktiskt inte vad de fick uppgifterna ifrån för jag med säkerhet säga att det inte blir HV71 för mig nästa säsong, säger han.

160908 Sveriges Niklas Hjalmarsson på uppvärmningen innan ishockeymatchen mellan Finland och Sverige inför World Cup of Hockey den 8 september 2016 i Helsingfors. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I stället så är framtiden oviss för Hjalmarsson, som snarare låter beslutsam om att avsluta sin hockeykarriär, 33 år gammal.

– Nej, det lutar faktiskt åt att jag inte spelar mer. Jag säger inte att det är hundra procent klart att jag slutar. Men för att jag ska spela måste det hända något väldigt speciellt under sommaren. För att jag ska skriva på för att spela någonstans måste jag hitta suget igen. Det har smugit sig på och drivet har försvunnit mer och mer, säger han.

De enda svenskarna som vunnit fler Stanley Cup-titlar genom historien är Anders Kallur, Stefan Persson, Nicklas Lidström och Tomas Holmström.

LÄS MER: Mardrömsbeskedet för FBK – stjärnan nobbar nytt kontrakt igen(!) och ser nu ut att lämna: ”Jättesynd”

Få våra nyhetsbrev!