Mardrömsbeskedet för FBK – stjärnan nobbar nytt kontrakt igen(!) och ser nu ut att lämna: ”Jättesynd”

Fem raka säsonger i Färjestad.
Nu säger Per Åslund nej till ett nytt kontrakt.
– Självklart jättesynd och tråkigt, säger sportchefen Peter Jakobsson till VF.

Per Åslund är starkt förknippad med Färjestad och ser man till hans cv är det väldigt lätt att förstå varför. Redan under junioråren så tillhörde han klubben, och när han väl gjorde sina första matcher i SHL, redan 2006, så var det i just Karlstads-laget.

Nobbar kontrakt

Bortsett från en säsong i Tyskland så har Åslund tillhört Färjestad under hela seniorkarriären, och han har tack vare sina många säsonger blivit en riktig publikfavorit. Åslund har dessutom varit en poänggörare av rang, och kommer nu från en fin säsong där han som 34-åring svarat för 28 poäng på 49 spelade matcher.

210414 Färjestads Per Åslund under värmningen inför kvartsfinal fyra i SHL mellan Färjestad och Växjö den 14 april 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men frågan är om det blir några fler matcher. Färjestad bekräftar nu att Åslund nobbat ett kontrakt som man erbjudit.

– Per Åslund har i dag tackat nej till det tvåårskontrakt vi erbjöd honom. Självklart jättesynd och tråkigt, säger Jakobsson till VF.

”Behöver tänka”

Enligt Peter Jakobsson så är det inte det första kontraktet som Åslund får på bordet heller, då han även nobbat ett tidigare förslag.

– Vi vill att Per Åslund ska spela i Färjestad. Vi erbjöd honom först ett ettårsavtal som han inte gick med på. Då erbjöd vi ett tvåårsavtal eftersom han uttryckligen gärna ville ha det. Men tyvärr har han meddelat oss under dagen att han tackar nej till det tvåårsavtalet också, säger han.

210202 Färjestads Per Åslund jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Färjestad den 2 februari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Jakobsson är öppen med att ett nytt kontrakt skulle innebära en lönesänkning för Åslund. Hans agent, Radek Hamr, menar att dörren till FBK inte är helt stängd, trots att han alltså hunnit med att nobba två kontraktsförslag.

– Per vill inte stänga dörren till Färjestad. Det är bara det att han vill se över sin situation just nu, han behöver mer tid på att tänka på vad han och familjen vill göra, säger Hamr.

LÄS MER: Här dyker plötsligt NHL-stjärnan Elias Pettersson(!) upp i Växjös vilda guldfirande: ”Jag snodde den”

Få våra nyhetsbrev!