Här dyker plötsligt NHL-stjärnan Elias Pettersson(!) upp i Växjös vilda guldfirande: "Jag snodde den"

Här dyker plötsligt NHL-stjärnan Elias Pettersson(!) upp i Växjös vilda guldfirande: ”Jag snodde den”

Växjö Lakers firade SM-guldet stort – tillsammans med Elias Pettersson.
För helt plötsligt dök svenske NHL-stjärnan upp mitt i vilda guldfesten.
– Jag ville att han skulle få vara med eftersom jag vet att det betyder mycket för honom också, säger storebror Emil Pettersson till Sportbladet.

Senaste gången Växjö Lakers vann SM-guld hette den stora hjälten Elias Pettersson. Sedan dess har han gått vidare och tagit hela NHL med storm.

Elias dök upp

I år var det istället storbrorsan Emil Pettersson och fick vinna sitt allra första SM-guld med Växjö. Självklart bjöd han då in lillebror på den stora guldfesten.

Växjö Lakers, SM-guld
210510 Växjös spelare jublar efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

För svenske NHL-stjärnan dök plötsligt upp i omklädningsrummet och fick vara med om guldfirandet. Och han fick också en medalj runt halsen i segerscenerna.
– Det är något jag har varit avundsjuk på tidigare i hans karriär, att han har vunnit både SM-guld och VM-guld, nu har jag äntligen fått vinna något också och vet hur det känns, säger Emil Pettersson till Sportbladet.

”Snodde den”

Elias var med via videosamtal och fick gratulera både brorsan och tidigare lagkamrater till det nya SM-guldet. Sedan kuppade även Emil in en pappfigur på lillebror till guldfirandet i omklädningsrummet.
– Det var en sådan där läktarfigur som någon hade ställt upp. Jag snodde den helt enkelt, jag ville att han skulle få vara med eftersom jag vet att det betyder mycket för honom också, berättar storebror i intervjun.

Elias Pettersson, NHL
190519 Elias Pettersson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

På jubelbilderna som lagts ut på Instagram kan man se hur spelarna firar med pappfiguren av Elias Pettersson och någon har även lagt en medalj runt halsen på honom. Svenske NHL-stjärnan är just nu skadad och kan inte lira för Vancouver Canucks, men han har följt Växjö hela vägen under SM-slutspelet.
– Jag förstår att han är ensam där borta i Kanada, det finns inte så många Växjö-supportrar att fira med där. Så han fick fira med oss, han förstår hur bra man mår. Det är kul att få dela glädjen, jag kommer ihåg när jag ringde honom när de hade vunnit guld. Så glad jag var för honom för tre år sedan, så glad är han för mig nu. Det är vackert, säger Emil Pettersson till kvällstidningen.

Storebror Emil har också lagt flera bilder på Instagram där man ser hur han kör videosamtal med Elias samt poserar med både pokalen och pappfiguren av lillebror. Där finns också en bild på hur han sent i natt gick och la sig med guldhjälmen på i sängen.

Är Växjö värdiga mästare i år? Dela artikeln och berätta din åsikt!

Se bilder:

Växjö Lakers, SM-guld
Emil Pettersson, Växjö Lakers. FOTO: Instagram.

LÄS MER: Fansens jätteilska mot Vancouver Canucks i natt – efter Nils Höglanders nya toksuccé: ”Vad tänker ni med!?”

Få våra nyhetsbrev!