Fansens jätteilska mot Vancouver Canucks i natt – efter Nils Höglanders nya toksuccé: ”Vad tänker ni med!?”

Ny jättesuccé för Nils Höglander.
Då rasade fansen mot Vancouver Canucks.
”Vad tänker ni med!?”, skriver en supporter.

Det är inte mycket som varit positivt i Vancouver Canucks den här säsongen. Laget gick in med stora förväntningar på sig efter att ha överraskat positivt under förra sommarens slutspel, men det har verkligen blivit ett riktigt praktfiasko.

Ny dundersuccé

Laget har underpresterat enormt och varit ett av NHL:s absolut sämsta lag, samtidigt som man dessutom haft sin stora stjärna, Elias Pettersson, skadad under större delen av säsongen. Men i den svenske stjärncenterns frånvaro så har i stället en annan svensk tagit stora kliv, och faktiskt varit Canucks stora utropstecken den här säsongen.

Nils Höglander, Rögle
201201 Rögles Nils Höglander under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 1 december 2020 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0117

Nils Höglander kom nämligen in som rookie den här säsongen – men har överträffat alla förväntningar. Efter en ny målsuccé i natt så har nu den unge svensken gjort hela 26 poäng på 50 spelade matcher, vilket räcker till en femteplats i Canucks interna poängliga – och en sjundeplats bland alla rookies i NHL.

Enorma kritiken

I nattens 3-1-vinst mot Winnipeg Jets så stod Höglander för två mål, och han blev således stor hjälte för sitt lag. Men fansen var ändå inte helt nöjda, och på sociala medier uttryckte många sitt missnöje mot tränarens beslut att inte ge Höglander så mycket speltid mot slutet av matchen.

Nils Höglander, Vancouver Canucks
Vancouver Canucks’ Bo Horvat (53), Nils Hoglander (36) and Tanner Pearson (70) celebrate Hoglander’s goal against the Winnipeg Jets during the first period of an NHL hockey game Saturday, Jan. 30, 2021, in Winnipeg, Manitoba. (john Woods/The Canadian Press via AP) JGW112

Höglander hade alltså chansen att göra sitt första NHL-hattrick, men trots det så fick han alltså sitta stora delar av slutet av matchen på bänken, någonting som upprörde många supportrar. Särskilt då Canucks sedan tidigare är klara att missa slutspel, och egentligen inte har särskilt mycket att spela för.

”Det här är ju löjligt. Ta ut grabben på isen! Allvarligt talar, alla lag i ligan hade satt honom på isen. Ledarna i laget borde klivit fram och sagt någonting”, skriver en supporter.

”Kan någon säga till vår tränare att vi inte är i slutspel, och att Höglander är en av våra bästa spelare. Varför är han på bänken med en minut kvar av matchen??? Han har gjort två mål och har aldrig gjort ett hattrick??!!”‚ skriver en annan.

”Hur motiverar man beslutet att inte spela honom med två minuter kvar? Vi har ingenting att förlora?”, skriver en tredje.

LÄS MER: Mika Zibanejads besked efter enorma succévåren i NHL – har nu gett svar till Tre Kronor om spel i VM

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!