Stora vändningen: Storstjärnan lämnade Frölunda – men kan återvända direkt(!): ”Inget är stängt”

Stora vändningen: Storstjärnan lämnade Frölunda – men kan återvända direkt(!): ”Inget är stängt”

Ryan Lasch lämnade Frölunda.
Men inga anbud har kommit, och nu är en återkomst möjlig, enligt GP.
– Ingenting är omöjligt – och inget är stängt, säger sportchefen Fredrik Sjöström till tidningen.

Ryan Lasch har under de senaste säsongerna varit en av SHL:s i särklass bästa spelare. Sedan återkomsten från den schweiziska ligan, 2017, har amerikanen gjort makalösa 55, 50 och 48 poäng i Frölunda-tröjan.

Fortfarande utan anbud

Under de tre säsongerna har han dessutom hunnit med att vinna ett SM-guld samt två CHL-titlar. Men i våras kom beskedet att hans kontrakt inte förlängs.

Ryan Lasch, Frölunda
200303 Frölundas Ryan Lasch under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Redan i februari kunde Sportbibeln avslöja att Lasch blivit kontaktad av den schweiziska storklubben Davos – men det var innan coronaviruset kom och satte rejäla käppar i hjulen på klubbarnas ekonomi och planering. Enligt GP har Lasch fortfarande inte fått något konkret erbjudande från varken Schweiz eller KHL.

Kan återvända

Han är således klubblös – och nu menar Frölunda att en återkomst inte går att utesluta.

– Ingenting är omöjligt – och inget är stängt. Sedan får vi också se på ekonomi och sånt, var allt tar vägen. Det vore dumt av oss att stänga några dörrar, men det ligger inget beslut här och nu. Vi får se längre fram i augusti, säger sportchefen Fredrik Sjöström till GP.

Frölunda, CHL
200204 Ryan Lasch of Frölunda celebrates with the trophy after the CHL final between Mountfield and Frölunda on February 1, 2020 in Hradec Králové. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_500

Sjöström menar att kontakt med Lasch har hållits.

– Vi har en bra relationen med honom sedan tidigare – och det vet ju alla om. Vi får se var det tar vägen. Han är alltid intressant. Vi har hållit kontakten – och vi får se lite längre fram om han är tillgänglig och vad planerna blir, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!