Djurgårdens tydliga svar om storstjärnan – efter SHL-rivalens mäktiga insamling: ”Vi har meddelat att…”

Patrik Berglund är nära Brynäs.
Nu svarar Djurgården.
”Vi har varit tydliga med att vi fortfarande gärna vill se Patrik i DIF nästa säsong”, skriver sportchefen Joakim Eriksson.

Turerna kring stjärnan Patrik Berglund har varit många. Den NHL-rutinerade forwarden kom till Djurgården under den förra sommaren, i det som var den stora chockövergången inför den nyss avslutade SHL-säsongen.

Mäktiga insamlingen

Men kontraktet skrevs bara på ett år, och trots att Djurgården varit tydliga med att de vill se en fortsättning så har ingenting hänt. Anledningen är coronavirusets enorma påverkan på klubbarnas ekonomi, samtidigt som det råder stor osäkerhet kring budget och ekonomi till kommande säsong, då det fortfarande är oklart om publik får komma in på arenorna.

200307 Djurgårdens Patrik Berglund deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det har lett till att Berglund diskuterat med andra klubbar – och Brynäs visade tidigt intresse. Under måndagen gick klubben ut med en insamling till fans och företag för att säkra stjärnvärvningen, som bara efter ett dygn hade dragit in över 600 000(!) kronor.

Djurgårdens svar

Mycket tyder således på att Berglund kommande säsong spelar i Brynäs – och nu ger Djurgården till sist sin syn på det hela.

”Vad beträffar vår dialog med Patrik Berglund och hans pappa så har den varit bra och ärlig. Vi har varit tydliga med att vi fortfarande gärna vill se Patrik i DIF nästa säsong. Men vi har samtidigt meddelat att vi givet den osäkerhet som råder kring om vi kan spela inför publik i höst, måste avvakta till senare i sommar/höst innan vi kan ta något beslut om ytterligare investeringar i spelartruppen. De har i sin tur meddelat att de önskar ha ett avtal färdigt inom kort”, skriver sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

200218 Djurgårdens Patrik Berglund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Joakim Eriksson menar även att han hoppas på förstärkningar, men att han i övrigt är nöjd med lagbygget.

”Vår spelartrupp är inte komplett sett till antal spelare. Önskvärt är att kunna addera ytterligare en back och en forward men givet den stora osäkerhet som råder inför hösten kring spel inför eller utan publik så avvaktar vi tills vidare ytterligare rekryteringar”, skriver han, och fortsätter:

”Vi känner oss dock trygga i den kvalitet vi har i nuvarande lagbygge och i den verksamhet vi bedriver”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!