Stora vändningen: Bryter kontraktet med SHL-klubben – två år(!) för tidigt

Stora vändningen: Bryter kontraktet med SHL-klubben – två år(!) för tidigt

Linköping tvingades lämna SM-slutspelet redan i kvartsfinalen.
Då fick även tränaren Dan Tangnes nog – och lämnar nu klubben.
Trots att han skrev nytt kontrakt i höstas fram till 2020.

I höstas skrev Linköping nytt kontrakt med tränaren Dan Tangnes fram till 2020. Men efter uttåget mot Djurgården i SM-kvartsfinalen står nu klart att tränaren lämnar LHC efter fyra säsonger i klubben.

”Funderat under påsken”

Och bryter kontraktet trots två år kvar.
– Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen. Men så brukar det vara när allt tar slut så plötsligt. Men nu har det gått en tid och jag har haft påskhelgen på mig att fundera och kommit fram till att jag inte kommer att kunna uppbringa den energi och motivation som krävs. Därför vill jag vara ärlig mot klubben och vi har i dag (läs. i går) suttit hela dagen med klubbledningen och gått igenom massor av olika saker, säger Tangnes till klubbens officiella webbplats.

39-årige norrmannen kom till Linköping redan 2014 som assisterande tränare till dåvarande huvudtränare Roger Melin. Redan året efter fick unge Tangnes ta över som huvudtränare för LHC.

”Bygga nytt tränarteam”

Tre säsonger senar får han nu ta farväl av klubben.
– Det är naturligtvis tråkigt när en viktig och nära medarbetare lämnar oss, men nu övergår förstås allt fokus till att hitta en ersättare och bygga ett nytt tränarteam inför den kommande säsongen, säger general manager Fredrik Emvall i pressmeddelandet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om SM-slutspelet i hockey!

Uppgifter: Frölundas storstjärna lämnar – klar för storklubben