Stora svensksuccén i NHL – William Eklund och Jesper Bratt segerhjältar i natt

Två svenskar avgjorde i sina matcher i NHL. Med bara fem sekunder kvar av förlängningen nätade William Eklund matchen för sitt San Jose mot New York Islanders.
Och med 35 sekunder kvar av matchen satte Jesper Bratt segermålet för New Jersey borta mot Vancouver.

William Eklunds handledsskott bakom en skymd Ilja Sorokin i Islanders mål fullbordade San Joses storartade vändning av matchen, från underläge med 1–4 till vinst med 5–4 på bortaplan.

Eklund avgjorde

San Jose gjorde det inte enkelt för sig och låg under med två mål med bara lite drygt tre minuter kvar av tredje perioden. Med egen tom bur och en extra spelare på isen lyckades San Jose först reducera och sedan kvittera före förlängningen. Och Eklund fick assist för båda målen, som tjecken Tomas Hertl stod för och innebar hattrick.

Eklund hade bara lovord – för Hertl – efter matchen:
– Han är mycket viktig för mig. Han snackar mycket på bänken, har alltid en massa tips och trick att komma med, och det är någonting jag verkligen uppskattar, säger Eklund.

Simon Holmström noterades för två assist hos Islanders.

Bratt segerhjälte

Jesper Bratt var het när hans New Jersey gästade Vancouver. Han både inledde och avslutade målskyttet för kvällen. 1–0 kom 3.40 in i första perioden och det avgörande 6–5-målet satte han 34 sekunder före full tid.

New Jersey ledde med 5–2 inför tredje perioden, men hemmalaget gjorde mål efter mål och Nils Höglander satte kvitteringen med 3,5 minut kvar av matchen.

I sista minuten avgjorde Bratt när han slog in en retur. Förutom Bratts och Höglanders mål svarade Vancouver-stjärnan Elias Pettersson för två assist.

Matchen betecknades som bröderna Hughes-drabbningen. Den vann New Jerseys Jack och Luke Hughes över Quinn Hughes som spelar i Vancouver. Det var nionde gången i NHL-historien som tre bröder spelade i samma match.