Stora svensksuccén i natt: Lucas Raymond vald redan som fyra(!) i årets NHL-draft

Han tippades gå som femma.
Men Detroit Red Wings snodde åt sig supertalangen Lucas Raymond redan som fjärde spelare i nattens NHL-draft.
Dessutom så valdes Alexander Holtz som sjua.

Sverige har en tradition av att ha spelare som går tidigt i NHL-draften. Under året har det stått klart att både Lucas Raymond och Alexander Holtz, Frölunda respektive Djurgården, har chans att väljas riktigt tidigt.

Vald redan som fyra

Lucas Raymond har dessutom, under de senaste månaderna, klättrat i experternas ranking då han framför allt vittnat om att han blivit betydligt starkare. I natt kom belöningen.

Foto: Bildbyrån

Inför draften tippade många att Raymond skulle väljas som femte spelare, av Ottawa Senators, men det blev, förvånande nog, ett fjärdeval för Frölundas supertalang. Och valet gjordes av Detroit Red Wings, som visat ett tydligt intresse redan på förhand.

Holtz sjua

Han går därför i fotspåren av svenska legendariska spelare som Henrik Zetterberg, Tomas Holmström och Nicklas Lidström.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Många legendariska svenskar har spelat här. Jag är så glad och hedrad att få vara en del av Detroit Red Wings, säger han.

Foto: Twitter

Kort därefter, som sjunde spelare, valdes Alexander Holtz, av New Jersey Devils.

– Det känns hur bra som helst. Det kunde väl inte bi bättre. New Jersey har en riktigt bra framtid med riktigt bra talanger. Det är en fantastisk klubb och en stor ära, säger Holtz till Aftonbladet.

Rangers superval

Som första spelare valdes, föga förvånande, Alexis Lafrenère. New York Rangers hade inte haft ett förstaval i en draft sedan 1965, och de valde verkligen rätt år, då kanadensaren anses vara en talang utöver det vanliga. Han blir därmed en stor del i ett redan oerhört talangfullt lag, med spelare som Kaapo Kakko och Adam Fox – utöver redan färdiga stjärnor som Mika Zibanejad och Artemi Panarin.

– Det är en stor ära. Rangers är en stor organisation med en fantastisk historia och många bra spelare. Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger Lafrenière till NHL Network.

LÄS MER: SHL-klubben har gjort klart med stortalangen och JVM-guldhjälten: ”En blivande NHL-stjärna”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!