Stora succéspelaren kan lämna toppklubben – bekräftar nu intresse från SHL-klubbar

Olle Liss gjorde succé med Björklöven.
Nu bekräftas intresse från SHL.
– Det kommer nog ett beslut inom en hygglig framtid, säger Liss agent Erik Wallström till VK.

Under säsongen 2017/2018 gjorde Olle Liss elva matcher för Rögle i SHL. Det blev en makalös succé, där forwarden gjorde hela sex mål och totalt 14 poäng.

Braksuccé i Löven

Förhoppningarna på honom inför säsongen 2018/2019 var således stora, men på 44 matcher lyckades Liss endast svara för sju poäng. Han tvingades förra våren att lämna Ängelholms-klubben, och flyttlasset gick i stället till Österrike.

200310 Björklövens Olle Liss jublar efter sitt 3-1 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Modo den 10 Mars 2020 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Men efter bara 17 matcher för Dornbirner EC så blev han, mycket oväntat, klar för Björklöven – där succén var enorm. Liss snittade nästan en poäng per match under de 24 matcherna i hockeyallsvenskan hann han med.

Jagas av SHL-klubbar

Intresset för forwarden, som nu blir kontraktslös, är stort – och nu bekräftar hans agent SHL-intresse.

– Han avslutade ju så pass starkt och det var jäkligt skönt att han hittade tillbaka till spelet. Nog är det klubbar som har hört av sig, säger Erik Wallström till Västerbottens-Kuriren.

200304 Björklövens Olle Liss lämnar isen efter en tackling under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Liss är dock även öppen för en fortsättning i succélaget Löven.

– Vi har en dialog med Löven och det är absolut ett alternativ. Han har inte haft någon jättebrådska att bestämma något men det kommer nog ett beslut inom en hygglig framtid, säger Wallström.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!