Stjärnan högaktuell för återkomst till svensk hockey – två SHL-klubbar gör nu upp om poängmaskinen

Markus Ljungh gjorde succé i KHL.
Enligt Aftonbladet jagas nu poängmaskinen av två SHL-klubbar.
– Jag tänker inte kommentera konkreta klubbar, säger hans agent, Johan Altberg.

Markus Ljungh gick till Djurgården när klubben spelade i hockeyallsvenskan, och förvandlades då till en av lagets största stjärnor. Poängsuccén han gjorde då följdes även upp när klubben gick upp i SHL, och efter fyra framgångsrika säsonger med laget i Sveriges högsta serie gick flyttlasset till HV71.

Succé i KHL

Där fick Ljungh vara assisterande kapten, och under den enda säsongen han var där så gjorde han stor succé med 40 poäng på 52 matcher. Det ledde till en flytt till KHL.

190312 HV71:s Markus Ljungh jublar efter 3-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och HV 71 den 12 mars 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Under den nyss avslutade säsongen så gjorde 29-åringen hela 37 poäng på 59 matcher för Admiral Vladivostok. Ljungh har samtidigt ett utgående kontrakt, och intresset är stort.

Jagas av SHL-klubbar

Enligt Aftonbladet jagas nu centern av en rad SHL-klubbar – däribland Färjestad och HV71.

– Jag tänker inte kommentera konkreta klubbar, men självklart finns det intresse. Men vi har spår ute i Europa, som läget är nu är inte SHL aktuellt, säger Johan Altberg till tidningen.

190324 HV71:s Markus Ljungh under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 24 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Men samtidigt råder ett enormt osäkert läge i Europa, med det rådande coronaviruset, vilket fått idrotten att pausas helt.

– Världsläget just nu är som det och är inget man kan styra över. Marknaden går på halvfart, och knappt det, i Schweiz och Ryssland, säger Altberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!