Stora profilen Peter Popovics egna ord – därför tvingas han bort ur Färjestad mitt under säsong: ”Är väl därför”

Stora profilen Peter Popovics egna ord – därför tvingas han bort ur Färjestad mitt under säsong: ”Är väl därför”

Peter Popovic tvingas bort från Färjestad mitt under säsongen.
Nu berättar han om den stora besvikelsen.
– Det är klart att det är trist att kliva av nu när snart det roliga börjar, säger Popovic till SVT.

Peter Popovic var som spelare en uppskattad forward som gjorde många säsonger i Nordamerika och NHL, och som dessutom gjorde flera stora mästerskap med Tre Kronor, där det som bäst blev ett VM-silver. Det är dock som tränare som han kanske mest är förknippad med Tre Kronor, då han var assisterande tränare från 2011 till 2019.

”Klart att det är trist¡”

Därefter har han ställt sig i Färjestads bås, även där som assisterande tränare, men nu är tiden i Karlstad slut. Trots att säsongen inte är slut – Färjestad kliver snart in i ett play-in för att ta sig till kvartsfinal i SM-slutspelet – så kom på tisdagen beskedet att båda assisterande tränarna, alltså Popovic och Gereon Dahlgren, lämnar direkt.

210309 Färjestads assisterande tränare Peter Popovic under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 9 mars 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nu berättar Popovic om den stora besvikelsen.

– Det är alltid tråkigt att sluta i förtid. Det är så få matcher kvar på serien och sedan play-in som väntade runt hörnet. Det är klart att det är trist att kliva av nu när snart det roliga börjar, säger han till SVT.

Därför får han gå

Popovic berättar att han tror att beslutet grundas i att Färjestad helt enkelt vill ha en ny röst i båset och på isen.

– Men det är inte mitt beslut. Vi har haft en tuff säsong som lag där det inte gått som vi har velat. De har sökt en förändring med en ny röst, energi och ”hej och hå” och vad det nu är. Det är väl därför det blivit så här, säger han.

210204 Färjestads assisterande tränare Peter Popovic under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Oskarshamn den 4 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Färjestad har i år underpresterat, sett till förväntningarna, och man ligger nu på en sjundeplats. I play-in kommer man troligtvis att ställas mot Malmö Redhawks, men det är alltså matcher som Popovic får följa antingen från soffan eller på text-tv.

– Det är klart att det är en besvikelse då jag hade velat gjort klart de tre seriematcherna och sedan spelat play-in och sett vart det skulle kunnat ta oss därifrån. Nu blir det inte så, säger Popovic.

LÄS MER: Leksands helt oväntade genidrag – så ska man locka poängkungen kvar i klubben: ”Blir svårt att lämna…”

Få våra nyhetsbrev!