Stora ordkriget om omtalade kontraktsbråket – går nu till motattack mot svenskstjärnan

Patrik Berglund menar att trejden från St. Louis Blues till Buffalo Sabres krossade hans kärlek till hockeyn.
Nu har Djurgårdsstjärnan hamnat i ordkrig med hans förra agent.
– Han trejdades mot sin vilja och kunde inte göra någonting åt det, säger Patrik Berglunds pappa, Anders Berglund.

Patrik Berglund var en meriterad spelare i NHL, och en av våra största svenskstjärnor i Nordamerika. Men efter flera framgångsrika år i St. Louis Blues så byttes han till Buffalo Sabres, där sejouren dock blev kortvarig.

Ilskan mot agenten

Berglund gjorde inte succé, och slutade plötsligt att spela för klubben. Till slut öppnade svensken upp om att mått psykiskt dåligt, och att motivationen trutit.

150110 St Louis Patrik Berglund under ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Berglund rev sitt kontrakt, och gick därmed miste om cirka 100 miljoner kronor i lön.

– Jag hade en väldigt stor lista på klubbar jag inte kunde trejdas till. Den sändes inte in i tid. Det var inte mitt ansvar, det låg på någon annan, säger Berglund i en dokumentär som Sportsnet gjort.

”Var väldigt arga”

Berglund menar alltså att det var hans agent som fick igenom den oönskade trejden.

– Vi var såklart väldigt, väldigt arga på hans agent. Han trejdades mot sin vilja och kunde inte göra någonting åt det, säger hans pappa, Anders Berglund.

191029 Djurgårdens Patrik Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men nu slår agenten ifrån sig, och menar att det i själva verket var Berglund som slarvat.

”I juni 2018, inför deadline första juli, frågade jag honom om listan ett flertal gånger, både verbalt och via text. Patrik Berglund skickade inte listan till mig så jag kunde lämna in den till Blues”, skriver han i ett uttalande.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!