Jättekrisen i NHL-klassikerklubben – tränaren kan få sparken efter sämsta formen på 79(!) år

Klassiska Montreal Candiens är i fritt fall.
Efter en ny förlust i natt upplever man just nu sin sämsta form – på 79 år.
Nu riskerar tränaren Claude Julien sparken.

Montreal Canadiens är ett av NHL:s mest klassiska lag, men just nu befinner man sig i en total mardröm. Förlusterna bara radas upp, och i natt kom ytterligare ett nederlag.

Skyttekungen målskytt

Men Canadiens fick en smakstart mot serieledande Boston Bruins, då man redan efter två minuter tog ledningen via Joel Armia. Canadiens höll tätt fram till den tredje perioden, då David Pastrnak klev in i handlingarna.

Boston Bruins’ David Pastrnak celebrates his goal against Montreal Canadiens goaltender Carey Price (31) with teammate Anders Bjork (10) during the third period of an NHL hockey game, Sunday, Dec. 1, 2019, in Boston. (AP Photo/Winslow Townson)

Tjecken, som leder NHL:s skytteliga överlägset, dundrade in kvitteringen vilket var hans 25:e mål för säsongen. Kvitteringen fick luften att gå ur Canadiens, som kort därefter även släppte in 1–2.

Tränaren kan sparkas

Bruins vann till sist med 3–1, och Canadiens form är därmed i snudd på rekordsvag. Montreal har nu nämligen åtta raka förluster, någonting man inte haft sedan 1940(!).

Montreal Canadiens head coach Claude Julien looks on at the bench in the final moments of the third period of their 3-1 loss to the Boston Bruins in an NHL hockey game, Sunday, Dec. 1, 2019, in Boston. (AP Photo/Winslow Townson)

Tränaren Claude Julien ryktas hänga löst och kan få sparken redan i dag, men han såg positiva sekvenser under matchen.

– Men jag kan inte stå här och säga att jag är nöjd. Våra fans vill ha segrar, så det duger inte att säga att vi såg några positiva saker i vårt spel, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!