Stora kritiken mot NHL-busen – efter våldsamma tacklingen mot svensklöftet i natt: ”Smutsigt”

Stora kritiken mot NHL-busen – efter våldsamma tacklingen mot svensklöftet i natt: ”Smutsigt”

Ryan Reaves sänkte Oliver Kylington i natt.
Svensken tvingades lämna matchen efter den våldsamma tacklingen – och nu rasar supportrarna mot Reaves.
”Det är smutsigt”, skriver journalisten Jeff Paul.

Det var i den tredje perioden, med cirka tio minuter kvar att spela, i matchen mellan Vegas Golden Knights och Calgary Flames som incidenten skedde. Oliver Kylington, Calgary Flames svenska backlöfte, skulle spela ut en puck ur defensiv zon när Ryan Reaves kom åkande.

Monstertacklingen

Busen, känd för sitt fysiska spel, tvekade inte – utan satte in en monstertackling på svensken. Kylington var seg att komma upp från isen, och såg omskakad ut på bänken efteråt.

Foto: Skärmdump/Viafree

Kylington fick föras till omklädningsrummet och spelade inte mer under matchen. Reaves klarade sig dock undan utvisning i situationen.

Ilskan mot busen

Men på sociala medier, efter att ha sett reprisbilder på incidenten, rasar nu supportrar. Flera menar att Reaves tog onödigt mycket fart och träffade med sin axel på Kylingtons huvud, och många kräver nu avstängning för Golden Knights-stjärnan.

Foto: Skärmdump/Viafree

”Det där är smutsigt. Jag förstår inte hur han fortsätter att klara sig undan utvisningar, med tanke på att han är känd som en tuffing. Pucken är borta och det är direktkontakt med huvudet”, skriver Jeff Paul, som bevakar Golden Knights.

Flera menar även att Reaves var på ”huvudjakt”, och det lät bli ett ämne för NHL:s spelarsäkerhetsråd.

Se tacklingen här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!