Stora hyllningen efter svenske jättelöftets dubbelsuccé i natt – lämnar SHL för Nordamerika: "Superfarlig"

Stora hyllningen efter svenske jättelöftets dubbelsuccé i natt – lämnar SHL för Nordamerika: ”Superfarlig”

Han bara fortsätter att imponera i Nordamerika.
I natt slog Linus Karlsson till med dubbla mål för Vancouver Canucks.
– Han är superfarlig, säger huvudtränaren Jeremy Colliton i ett uttalande.

Förra säsongen kom det stora genombrottet för unge Linus Karlsson i SHL. Med imponerande 26 mål och 46 poäng totalt på 52 matcher övertygade forwarden rejält hos Skellefteå AIK.

Dubbelsuccén

Det resulterade i ett mycket välförtjänt NHL-kontrakt med Vancouver Canucks i våras och nu får 22-åringen sin stora chans i Nordamerika. Karlsson är just nu med under NHL-lagets försäsongsläger och imponerade stort i nattens rookiematch.

Linus Karlsson, Tre Kronor
220512 Linus Karlsson during a training session with the Swedish national ice hockey team during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship on May 12, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0377

När Vancouver Canucks rookielag mötte Edmonton Oilers rookielag under en miniturnering så slog Karlsson två gånger om med dubbla mål, se fullträffarna här nedanför. Tyvärr var målen förgäves då Canucks ändå föll med 2-5 i natt men svensken stärkte absolut sina aktier för att få en NHL-chans kommande säsong.
– Det är alltid kul att göra mål, men vi förlorade och det suger, säger Karlsson i ett uttalande.
– Jag fick bättre och bättre självförtroende under veckan. I början var det så där, men det blev bättre ju längre turneringen gick.

Hyllar löftet

Karlssons insats hyllas också stort av svenskbekantingen Jeremy Colliton. Förre Moratränaren är ny huvudtränare för Vancouvers farmarlag Utica och har haft huvudansvaret för rookieturneringen.
– Han vet när han ska slänga puckar på mål och han hittar en väg att sätta sig i rätt lägen. Han är inte bara en bra skytt, heller, utan han ser spelet på ett bra sätt, så för honom handlar det bara om att hitta en väg till den delen av isen där han är superfarlig, säger Colliton i ett uttalande på Twitter.

Linus Karlsson, Tre Kronor
220508 Linus Karlsson of Sweden during the Beijer Hockey Games between Sweden and Finland on May 8, 2022 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0286

Matchen i natt blev avslutningen på rookieturneringen och senare i veckan inleds NHL-lagets stora träningsläger, där de mer rutinerade spelarna kliver in i handlingen. Det återstår att se om svensktalangen får chansen även där.

Lämnar SHL

Linus Karlsson har fortfarande ett gällande kontrakt med Skellefteå AIK i SHL men där finns också en detalj som blir avgörande för kommande säsongen. 22-åringen draftades innan SHL:s nya avtal med NHL och därför kan Vancouver Canucks välja att behålla Karlsson i AHL om han misslyckas att ta en plats i NHL-laget.

Tidigare har Karlsson meddelat att han inte vill stänga någon dörr till Skellefteå men planen är ändå att börja i AHL kommande säsong. Men fortsätter han att imponera under försäsongen kan det bli spel betydligt högre upp.

Tror du Linus Karlsson kan göra succé i Nordamerika? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Leksands ärliga svar efter ryktena – ger tydligt besked om NHL-meriterade stjärnan: ”Det är klart att…’

Se målen: