Stora hånet mot motståndaren i SHL – efter omtalade matchstraffet i jätterysaren: ”Det verkar som att han...”

Stora hånet mot motståndaren i SHL – efter omtalade matchstraffet i jätterysaren: ”Det verkar som att han…”

Han fick ett omdiskuterat matchstraff.
Efteråt pikade Tim Erixon motståndaren Emil Larsson.
– Det är frustrerande, säger Växjö-backen.

Växjö hade vid en vinst mot Örebro på tisdagen säkrat en plats i SM-finalen, men det blev i stället förlust efter att stjärnan Nick Ebert gjort två mål. Därmed väntar en femte och helt avgörande match mellan lagen. Efterspelet till matchen i går handlade dock om något helt annat än resultatet.

Omtalat matchstraff

Under matchen fick nämligen Växjös Tim Erixon matchstraff, då han i den andra perioden delade ut en crosschecking mot huvudet på Örebros Emil Larsson, som direkt lämnade isen i smärtor. Domarna hade en lång överläggning och tog hjälp av jumbotronen innan man kom fram till att det skulle vara matchstraff.

210427 Växjös tränare Sam Hallam i samtal med domare Mikael Nord efter att Tim Erixon tilldelats ett matchstraff (ej i bild) under semifinal fyra i SHL mellan Örebro och Växjö den 27 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Beslutet rörde upp rejäla känslor i hockey-Sverige, och Tim Erixon var inte direkt ångerfull efteråt.

– Jag fick en offensiv tackling i förra matchen av Öberg (Linus) och det var en jättefin tackling precis när jag sträcker mig efter pucken. Den var olycklig och nu var jag mer förberedd på en offensiv tackling och deras kille ramlar över pucken. Jag försöker trycka kvar honom lite så han inte kan ställa sig upp med pucken, säger Tim Erixon till HockeyNews, och fortsätter:

– Det är en situation jag varit med om hundratals gånger i min karriär. Den är inte hård.

Stora kängan

Emil Larsson fick dessutom inte ondare än att han kunde återvända till isen – redan nästa byte. Frustrerande, menar Tim Erixon, som dessutom skickar en passning till Larsson.

– Ja, han verkar ju ha överlevt…

210427 Växjös Tim Erixon och Örebros Joonas Rask under semifinal fyra i SHL mellan Örebro och Växjö den 27 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Tim Erixon räknar inte med någon avstängning eller så från situationen, utan ser bara framemot den avgörande matchen, som spelas på torsdagskvällen.

– Det har varit en jätterolig serie. Det är slutspelshockey och mycket kamp och det ska bli otroligt kul med en avgörande match. Man har varit med om några stycken nu och det är inte omgång 23 mitt i vintern man ser fram emot utan det här ska bli riktigt kul, säger Erixon.

Se situationen här:

LÄS MER: Mika Zibanejads toksuccé i NHL fortsätter – nådde mäktiga milstolpen för sjätte gången i NHL-karriären i natt

Få våra nyhetsbrev!