Mika Zibanejads toksuccé i NHL fortsätter – nådde mäktiga milstolpen för sjätte gången i NHL-karriären i natt

Mika Zibanejads toksuccé i NHL fortsätter – nådde mäktiga milstolpen för sjätte gången i NHL-karriären i natt

Han bara fortsätter att vräka in mål.
Mika Zibanejad stod för en ny fullträff i natt – och nådde därmed en mäktig milstolpe i NHL.

Förra säsongen så var det många som trodde att Mika Zibanejad skulle bli den förste svensk sedan Håkan Loob att nå 50 mål under NHL:s grundserie. Sett till antal mål per spelade matcher såg det absolut ut att vara möjligt, men på grund av coronaviruset så stängde NHL ner grundserie tidigt, och Zibanejad blev således potentiellt rånad från rekordet.

Nya succén

I år är grundserien förkortad igen, men nästa år väntas den spelas i 82 matcher igen, och med tanke på Zibanejads form så verkar han ha en bra chans på rekordet då. Svensken har nämligen, efter en blytung start på säsongen, verkligen hittat formen och nu går det knappt en match utan att han hamnar i målprotokollet.

Foto: Viafree

Häromnatten gjorde han hattrick mot Buffalo Sabres, och i natt stod han för ytterligare ett mål mot samma motstånd, när Rangers tog en blytung 3-1-seger i kampen om slutspelsplatser. Zibanejad höll sig framme i powerplay då sex minuter återstod av den tredje perioden, och han rakade distinkt in en magisk passning från Chris Kreider.

Sjätte gången i karriären

Målet innebar Mika Zibanejads 20:e för säsongen, och den mäktiga milstolpe har han nu nått sex gånger i sin NHL-karriär, som pågått i totalt tio säsonger. Värt att komma ihåg är då alltså att de två senaste säsongerna varit förkortade, vilket gör milstolpen och trenden än mäktigare.

New York Rangers’ Mika Zibanejad (93) celebrates after he scored a hat trick in the second period against the Buffalo Sabres during an NHL hockey game Sunday, April 25, 2021, in New York. (Elsa/Pool Photo via AP)

Poängen var hyperviktiga för Rangers, som nu har tre raka segrar och ångar på i jakten på slutspel. Just nu ligger man dessvärre på en femteplats, och därmed utanför, med fyra poäng upp till Boston Bruins på fjärdeplats och New York Islanders på tredjeplats. Boston har dessutom två matcher färre spelade, och Islanders har en match färre spelad, vilket betyder att Rangers troligtvis måste vinna nästan alla av de sex matcher man har kvar att spela för säsongen.

Men med Mika Zibanejads form verkar ju det inte helt omöjligt…

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: När Dominik Hasek tvingades stå i sju perioder(!) – och bjöd på tidernas mäktigaste insats med oslagbart rekord

Få våra nyhetsbrev!