Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Stora glädjebeskedet: Poängbacken återvänder till SHL igen

Djurgården har haft en tung start på SHL-säsongen men nu kommer ett riktigt glädjebesked till alla fansen. På onsdagen blev det klart att poängfarlige backen Linus Hultström återvänder till föreningen igen. 23-åringen lämnade Dif efter förra säsongen för att jaga NHL-drömmen hos Florida Panthers. Men när beskedet kom att Hultström petas ned till AHL valde han istället att flytta hem igen.

Svensken är klar för ett låneavtal hos Djurgården den här säsongen, enligt ett pressmeddelande från klubben.
– Vi är givetvis väldigt glada över att få tillbaka Linus. Dels med tanke på hur fantastiskt bra han var efter jul i fjol och dels med tanke på att vi har haft problem med vårt power play-spel i början av säsongen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson i ett uttalande på klubbens officiella webbplats.
– Vi är muntligt överens om utlåningen och håller på att jobba fram ett skriftligt avtal. Bakgrunden till utlåningen är att såväl Florida, Linus och vi anser att en framträdande roll i Djurgården med stort ansvar och mycket istid är en bättre utvecklingssituation för Linus än spel i AHL.

Hultström vann backarnas poängliga i SHL förra säsongen med 31 poäng och säsongen innan dess blev det 33 poäng hos Leksand.

LÄS MER: World Cup-hjältens flirt med SHL-klubben: ”I mitt hjärta”

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.