World Cup-hjältens flirt med SHL-klubben: ”I mitt hjärta”

I natt spelar Pierre-Édouard Bellemare den första av tre World Cup-finaler för hopplockade Team Europa. Fransmannen var med och skickade ut Tre Kronor i semifinalen i söndags men nu öppnar han upp för en comeback till Sverige.

Bellemares karriär tog fart när han för tio år sedan flyttade till Sverige och Leksand. Där blev det tre oförglömliga säsonger och Leksands fans har för alltid en plats i 31-åringens hjärta.
Det är svårt att inte minnas dem. De var först med att sjunga franska nationalsången för mig och första matchen min mamma var där. De sitter fortfarande kvar i mitt huvud och hjärta. Det enda jag gjorde egentligen var att tackla en kille hårt och plötsligt kom nationalsången. Det kändes som om jag kunde flyga resten av den matchen, säger Bellemare i en intervju med Dalarnas Tidningar.

Därefter flyttade Bellemare vidare till SHL-dominanten Skellefteå AIK, vann dubbla guld och befinner sig just nu hos NHL-klubben Philadelphia Flyers. Men han glömmer aldrig var allting började och det finns en chans att han återvänder till Dalarna.
– Man ska aldrig säga aldrig. Jag har bott så länge i Skellefteå och jag har hus där. Jag har alltid tänkt att om jag återvänder till Sverige blir det Skellefteå. Samtidigt, när du ställer frågan: Leksand är alltid Leksand, säger Bellemare till DT.

LÄS MER: Niklas Wikegårds toksågning av SHL-stjärnorna.

bellemareoppnarforsverige

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.