Stor kritik mot Robin Lehner – sågas nu av experterna inför nattens NHL-premiär: ”Jag oroar mig för honom”

NHL-premiär i natt.
Då sågas Robin Lehner av en expertpanel.
– Jag gillar inte honom som målvakt, säger en tidigare NHL-målvakt.

I natt är den långa väntan över då NHL äntligen drar igång igen. Och visserligen var publiken tillbaka redan i våras till viss kapacitet, men det här blir den första säsongsöppnaren på ett par år med fulla läktare på arenorna, vilket bara det är mäktigt.

Sågas nu

För Robin Lehner blir det ytterligare en säsong i Vegas Golden Knights, som på förhand klassas som en av utmanarna till att vinna Stanley Cup, men i år med en stor förändring. Förra året delade svensken på ansvaret i mål med Marc-André Fleury, som nu dock lämnat för spel i Chicago Blackhawks. Det innebär alltså att Lehner har ensamt ansvar över förstaspaden i topplaget, och inför den nya säsongen har en panel för den ansedda sajten The Athletic rankat samtliga målvakter i NHL.

Chicago Blackhawks’ goaltender Robin Lehner speaks to the media during the NHL hockey team’s convention in Chicago, Friday, July 26, 2019. (AP Photo/Amr Alfiky)

Panelen, som består av högst uppsatta inom ligan, samt tidigare NHL-målvakter, scouter och målvaktstränare, är dock inte särskilt imponerade över Lehner. Han rankas först på 18:e plats.

– Han är slarvig i målet. Han kan släppa stora returer, han är oförutsägbar, släpper in för många enkla mål för min smak, säger en scout om Lehner till sajten, enligt Expressen.

”Oroar mig för honom”

Experterna i panelerna tycks hålla med varandra om en sak: Lehners högstanivå är förvisso riktigt hög, men det blandas och ges, menar man.

– Han kommer leverera några riktigt bra matcher men de flesta överskattar honom lite. Han är inte inte den typen av målvakt som jag ser och tänker: ”Herregud, det här är en fantastisk målvakt”, säger en tidigare målvakt.

Robin Lehner, Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights left wing William Carrier (28) celebrates with goaltender Robin Lehner after defeating the New Jersey Devils in an NHL hockey game Tuesday, March 3, 2020, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) NVJL116

En annan tidigare målvakt menar att Lehner inte är trygg nog att vara förstamålvakt i ett topplag som Golden Knights.

– Jag gillar inte honom som målvakt. Jag oroar mig över honom utan Fleury eftersom han inte har något trygghetsnät nu, säger den tidigare målvakten. 

LÄS MER: Avslöjat: Här är de allra bästa svenskarna i nya NHL 22 – ettan är fullständigt överlägsen

Få våra nyhetsbrev!