Robert Kousal lämnar Brynäs på obestämd tid: "Mår inte jättebra"

Stjärnförvärvet lämnar SHL-klubben på obestämd tid: ”Mår inte jättebra”

Brynäsforwarden Robert Kousal åkte på en befarad hjärnskakning mot Frölunda.
Sedan dess har han inte spelat och nu lämnar han Gävle.
I stället åker han hem till Tjeckien på obestämd tid.

Robert Kousal fick en fin start på sejouren i Brynäs. Tjecken anslöt från Davos i somras och har stått för elva poäng på 23 matcher.

Befarad hjärnskakning

I matchen mot Frölunda i slutet av november åkte forwarden på en tuff tackling och tvingades utgå. Det befarades att Kousal drabbats av en hjärnskakning.

Foto: Bildbyrån

Kousal fortsatte spela i matchen, men det är också det sista framträdandet han gjorde innan uppehållet.

Den senaste veckan har han inte tränat alls och nu väljer han att åka hem till Tjeckien. Det bekräftar Brynäs sportordförande Andreas Dackell för Hockeypuls.
– Han ska undersökas av läkare nu sedan kommer han att åka hem till Tjeckien en tid för att fira jul med nära och kära, säger han.

Kousal åker hem

I dagsläget är det oklart när Kousal kommer återvända till Brynäs.

Foto: Bildbyrån

Klubben har för närvarande Alexander Bjuström utlånad till Almtuna, ett lån som kan brytas om Brynäs är i behov av förstärkning.

Forwarden kommer vara kvar i Almtuna de två återstående matcherna innan jul. Dackell konstaterar att Kousals återhämtning inte är någonting att stressa med
– Vi får låta det ta sin tid nu. Jag pratade med honom häromdagen och han mår väl inte så jättebra. Han har bara tagit det lugnt nu den här veckan, säger Dackell till Hockeypuls.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Sjuka siffrorna – så överlägsen är Elias Pettersson i NHL

Tre Kronor-backen bekräftar: I kontakt med SHL-toppklubbarna