Stjärnbacken kan lämna SHL-klubben – öppnar för flytt efter stora succén: ”Kommer bli kaos”

Sam Lofquist gjorde braksuccé i Linköping.
Nu öppnar han för en flytt – trots att framtiden är omöjlig att sia om.
– Den här situationen kommer skapa kaos i hockeyvärlden, säger han till HockeyNews.

Det var i oktober som Linköping presenterade ett riktigt prestigefyllt nyförvärv. Man hade då fått Mattias Bäckman långtidsskadad, och ersättaren blev Sam Lofquist.

Utgående kontrakt

Amerikanen hade gjort hela 11 poäng på 18 matcher i KHL säsongen dessförinnan, och även i LHC så blev det succé. Efter en något segstartad sejour i SHL så vaknade Lofquist rejält mot slutet av säsongen, och till slut skrevs han till hela 16 poäng på 33 matcher.

200225 Domaren Anders Jansson ger Linköpings Samuel Lofquist matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Men vad som händer kommande säsong är oklart. Lofquist har ett utgående kontrakt, och han menar att han inte ens funderat på kommande säsong.

Öppnar för flytt

Det på grund av de ovissa tider, där i stort sett all hockey i världen är uppskjuten på grund av coronaviruset.

– Jag tror att oavsett spelare, om du har kontrakt eller inte, så är det orealistiskt om man börjar planera för nästa säsong just nu. Den här situationen kommer skapa kaos i hockeyvärlden och den här försäsongen lär bli väldigt lång. Vem vet hur långt uppehållet kommer bli och vilka budgetar klubbarna kommer att ha? Det är jättesvårt att säga just nu, säger han till HockeyNews.

200310 Linköpings Samuel Lofquist jublar efter han gjort 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 10 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Samtidigt är han öppen med att det är långt från självklart att det blir Linköping kommande säsong.

– Jag älskar Sverige. Det var väldigt kul att vara tillbaka och min familj älskade det. Vi kommer definitivt komma tillbaka till Sverige någon gång, om det blir nästa säsong eller i framtiden får vi se. SHL är en rolig liga att spela i och jag hade en fantastisk tid i Linköping, säger Lofquist.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!