Stjärnans tokilska mot SVT-profilen – rasar efter oväntade orden: ”Varför säger han så? Bullshit!”

SVT-profilen Dusan Umicevic tippade hur den hockeyallsvenska finalen skulle sluta.
Nu rasar Modo-stjärnan David Bernhardt.
– Det är bullshit, säger han.

Den hockeyallsvenska finalen är stekhet, och den första matchen mellan Modo och Djurgården, på söndagskvällen, innehöll det mesta. I en fart- och chansfylld tillställning kunde till slut Modo koppla greppet, efter avgörande i förlängning.

Vann första matchen

En av nyckelspelarna var, som vanligt, David Bernhardt. Den offensivt skicklige backen har dominerat fullständigt under säsongen och i slutspelet, och i den första finalen mot Djurgården fick han hela 29 minuters istid. Men Bernhardt var omtalad redan innan den första matchen, av helt andra anledningar.

221207 Modos David Bernhardt under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Södertälje den 7 december 2022 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan valde på sin officiella hemsida att inför matchserien mellan Modo och Djurgården låta profiler tippa hur de tror att det kommer att sluta. SVT-profilen Dusan Umicevic var en som svarade, och han valde att göra ett oväntat utspel om just David Bernhardt, som har ett förflutet i just Djurgården.

LÄS MER: Tre Kronors drömbesked: Elias Pettersson tackar ja till VM – men detaljen kan stoppa superstjärnan

Rasar mot orden

Bernhardt värvades till Djurgården som 16-åring, och därefter spelade han i Stockholms-klubben i hela sju säsonger. Det var någonting som Umicevic tryckte på när han gav sin spådom om finalen.

”Modos bästa spelare är också Djurgårdare i grunden. David Bernhardt. Som dessutom har ett säkrat kontrakt i SHL nästa säsong oavsett hur det går,” svarade han.

221028 Dusan Umicevic of Swedish Television during the friendly handball game between Sweden and the Czech Republic on October 28, 2022 in Kalmar. Photo: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Men David Bernhardt själv håller inte med om påståendet. I stället rasar han mot SVT-profilens ord, som han kallar ”bullshit”.

– Han skrev att Djurgården skulle vinna lätt över oss och att jag var djurgårdare. Det är bara bullshit. Vet inte varför han skriver så. Jag ger allt för Modo och ska vinna med Modo. Ja, jag spelade för Djurgården under några säsonger och bryr mig om Djurgården och gick på matcherna med mina juniorkamrater. Men nu tillhör jag Modo och krigar för dom. Har Modo att tacka för så mycket, säger Bernhardt till Aftonbladet.

Nästa match mellan lagen spelas på tisdagskvällen.

LÄS MER: Joel Lundqvists helt klockrena ord om SM-finalen som får alla i hockey-Sverige att skratta