Stjärnans ilska mot domslutet under stora rysaren i natt – förlorade första semifinalen i den femte(!) perioden

Förlust i den femte(!) perioden.
Då var Robin Kovacs ilsken på domsluten.
– Det går absolut att diskutera, säger han.

Robin Kovacs själv var en av de stora nyckelfigurerna i årets första semifinal, mellan Växjö och Örebro. Redan i den första perioden hade han en passningspoäng när hans Örebro kvitterade till 1-1 i matchen, och innan 20 minuter var spelade hade stjärnan dessutom gett sitt lag ledningen med 2-1.

Vann jätterysaren

I den andra perioden kunde hemmalaget Växjö kvittera till 2-2, men sedan skulle det dröja länge, länge, länge innan avgörandet kom. Resultatet stod sig nämligen hela matchen ut, och ett mål kom inte heller i den fjärde perioden. Matchen startade klockan 20.00, vilket är sent för att vara i SHL-sammanhang, och nu blev det alltså en riktig nattrysare som gick hela vägen in i den femte perioden.

210422 Örebros Robert Leino har ont under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Och den blev mardrömslik för Örebro. I perioden så tvingades centerstjärnan Robert Leino kliva av skadad, och när Rodrigo Abols senare i samma period fick en utvisning så kunde Växjö (fem sekunder efter att Örebro blev fulltaligt) avgöra matchen via Richard Gynge.

Ilskan mot domslutet

Efteråt var stjärnan Robin Kovacs missnöjd med domsluten. Han tyckte att situationen där Robert Leino klev av skadad absolut hade kunnat resultera i en utvisning för Växjö.

–  Jag tycker att tacklingen på Robert Leino är sen. Jag tycker att han spelar i väg pucken och att tacklingen kommer sent. Sedan träffar den olyckligt. Det är en sen tackling och borde ha varit utvisning, säger han till Aftonbladet.

210422 Örebros Robin Kovacs deppar under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Dessutom så menar han att utvisningen på Rodrigo Abols, som alltså blev helt matchavgörande, gick att diskutera, särskilt med tanke på att domarna faktiskt släppte Leino-situationen.

– Det kanske är utvisning, men det måste gå hand i hand kan jag tycka. Vi kämpar otroligt bra hela övertiden och jag tycker att vi borde ha haft med oss någon utvisning. Så är det väl, ibland har man väl domaren lite emot sig, säger han.