Stenhårda utspelet om svenske NHL-stjärnan: ”Han måste begravas där”

Han har inte haft det lätt i Vancouver Canucks.
Nu kommer NHL-journalisten Jeff Paterson med ett stenhårt utspel om Loui Erikssons framtid.
– Loui Eriksson måste begravas i farmarligan, säger han i radiokanalen TSN1040.

Sommaren 2016 skrev Loui Eriksson på ett lukrativt sexårskontrakt med Vancouver Canucks och blev en av klubbens absolut bäst betalda spelare. Svensken var då stekhet och kom precis från en av sina bästa NHL-säsonger i karriären.

Erikssons framtid

Eriksson hade just gjort 63 poäng på 80 matcher i NHL för Boston Bruins och kom till Canucks som en förväntad stjärnspelare och pålitlig poänggörare. Men fyra år senare har förhoppningarna inte infriats.

Loui Eriksson, Vancouver Canucks
200529 Loui Eriksson, Vancouver Canucks, tränar den 29 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DA / 595003

35-åringen har endast gjort 89 NHL-poäng på hela fyra säsonger i Vancouver och han har varit in och ut ur frysboxen. Många NHL-matcher har Eriksson till och med fått följa från läktaren.

Nu kan tålamodet ha tagit slut för svensken. NHL-journalisten Jeff Paterson, som bevakar Canucks noga, kommer nu med ett stenhårt utspel att det är dags att göra sig av med Eriksson helt och hållet.
– I min värld så måste Loui Eriksson begravas i farmarligan. Jag tycker att de bara måste vara klara med det. De kan inte fortsätta och låtsas att allt är bra, för femte året på raken med det här kontraktet. Det är dags att gå vidare, även om det inte innebär en massa lönebesparingar, säger Paterson i radiokanalen TSN1040.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Till farmarligan?

Eriksson har två år kvar på sitt jättekontrakt och en lön på sex miljoner dollar, runt 54 miljoner svenska kronor, per säsong i Canucks. Nu kan en övergång till farmarlaget Utica Comets bli lösningen för kommande säsong.

Loui Eriksson, Tre Kronor
190521 Loui Eriksson of Sweden enters the ice for warm-up during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Russia on May 21, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87952

Vancouver skulle då kunna frigöra löneutrymme för svensken som bara gjorde 13 poäng på 49 NHL-matcher den gångna säsongen. Och inte en enda poäng i de 10 slutspelsmatcherna som han närvarade i.

968 NHL-matcher

Men The Athletic rapporterar också att det mesta talar för att Canucks får hålla i Eriksson ett tag till. Då svensken med stor sannolikhet inte kommer att acceptera en flytt till farmarligan AHL och spel där kommande säsong.

Loui Eriksson flyttade till Nordamerika säsongen 2005/06 efter att ha vunnit SM-guld med Frölunda. Sedan dess har det blivit hela 15 NHL-säsonger med 968 matcher och 593 poäng för lagen Dallas Stars, Boston Bruins och Vancouver Canucks.

LÄS MER: Henke Lundqvist avslöjar första orden till nya lagkamraten Ovechkin – som är helt störtsköna

Få våra nyhetsbrev!