Henke Lundqvist avslöjar första orden till nya lagkamraten Ovechkin – som är helt störtsköna

Henke Lundqvist avslöjar första orden till nya lagkamraten Ovechkin – som är helt störtsköna

Henrik Lundqvist har landat i Washington.
Nu avslöjar svensken första orden till nya lagkamraten Alexander Ovechkin.
– Det var det första som jag sa till honom, berättar ”Henke”.

Efter 15 långa år hos New York Rangers kommer Henrik Lundqvist att vakta kassen i ett annat NHL-lag för första gången kommande säsong. Ett nytt ettårskontrakt är skrivet med Washington Capitals och nu väntar ett helt annat kapitel i hans NHL-karriär.

Henke på plats

I dagarna landade ”Henke” i Washington, DC, med familjen och lärde känna sin nya klubb för första gången. På sociala medier har svensken lagt ut bilder från Washington samt inifrån omklädningsrummet hos sitt nya lag.

Henrik Lundqvist, Tre Kronor
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

I intervjuer efter att ha skrivit på för Capitals har Lundqvist pratat om hur förväntansfull han är för att dra på sig nummer 35 och representera Capitals i NHL. En av anledningarna är att han från och med nu slipper få möta storstjärnan Alexander Ovechkin i matchspel.

Duon slog faktiskt igenom i NHL samtidigt under säsongen 2005-06. Där ryssen gjorde hela 52 mål och 106 poäng totalt samt vann Calder Trophy som årets rookie, medan svensken kom fyra i samma omröstning.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Orden till ”Ovie”

Nu blir de lagkamrater för allra första gången.
– Det är ganska sjukt faktiskt. Det har varit så många år av kamp och jag har så mycket respekt för vad han har åstadkommit. Han är en av de tuffaste spelarna att försöka stoppa. Tittar man på hans statistik så talar den för sig själv. Det har varit så roligt att ställas mot honom under så många år, säger Henke i en av sina första officiella intervjuer.

Henrik Lundqvist, Alexander Ovechkin
080410 Ishockey, VM, gruppspel, Ryssland – Sverige: Henrik Lundqvist, målvakt och Alexander Ovechkin. © Bildbyrån – 90502

Frågan är om det egentligen varit så värst roligt för Lundqvist. Ovechkin har gjort hela 24 mål på svensken genom åren och tillsammans med Marc-Andre Fleury är det de två NHL-målvakterna som ”Ovie” gjort flest mål mot under karriären.

Lundqvist avslöjar även de allra första orden till Ovechkin efter att det stod klart att de skulle bli lagkamrater kommande säsong.
– Det var kul att ringa honom häromdagen. Det första jag sa till honom var att jag inte kommer att träna några direktskott med honom. Hans skott är alldeles för hårt för det. Så jag har redan skjutit ut mig där, berättar Henke.

”Ser fram emot”

Tidigare hade Ovechkin en likadan lösning med Capitals förre målvakt Braden Holtby. Medan nuvarande målvakten Ilya Samsonov inte har haft samma tur där, då han fått avsluta träningar i förtid efter ha tagit emot stenhårda Ovechkin-skott.

Henrik Lundqvist blir även lagkamrat med landsmännen Nicklas Bäckström och Carl Hagelin. Men möjligheten att få slippa möta Ovechkin i framtiden är ändå det som han väljer att prata mest om.
– De har så många duktiga spelare. Men självklart ser jag fram emot att få vara på samma sida som Ovie, efter alla åren mot honom, säger svensken.

LÄS MER: Hockeytalangen förlamad efter otäcka olyckan på isen: ”Förfärligt tragiskt – vi är alla i chock”

Få våra nyhetsbrev!