Stenhårda attacken mot Stina Nilsson i Finland(!) – efter oväntade valet: ”Ett stort skämt”

Stina Nilsson fick en plats i skidskyttelandslaget.
Då reagerar Finland.
– För mig var det här en bomb. Ett stort skämt, säger journalisten Santtu Silvennoinen till Expressen.

Stina Nilsson chockade alla genom att lämna längdskidorna för en ny satsning på skidskytte. Hennes val att byta sport skapade en hel del reaktioner i konkurrerande länder, och beslutet har både hyllats och sågats.

Sågas i grannlandet

I går kom dessutom beskedet att Nilsson får en plats i Sveriges landslag till kommande säsong. Nilsson kommer därmed få en specialtränare, med syfte att förbättra hennes skytte, och hon får dessutom ekonomiskt stöd inför OS 2022.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses tränaren Jean-Marc Chabloz ge instruktioner till Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Men i grannlandet Finland så ser man på det hela med stor förvåning. Tidningen Iltalehti beskrev, bland annat, det hela som att Nilsson får ”gå före i kön”.

”Ett stort skämt”

Santtu Silvennoinen är journalist på tidningen, och uttrycker sin förvåning för Expressen.

– För mig var det här en bomb. Ett stort skämt. Det är inget rationellt beslut. Jag menar, har hon ens tränat skidskytte? Eller handlar det här bara om någon sorts protest mot turbulensen i längdlandslaget? Nej, jag förstår ingenting av det som händer i Sverige just nu, säger han till tidningen.

Stina Nilsson, skidskytte
191227 Stina Nilsson of Sweden during a press event ahead of Tour de Ski on December 27, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Silvennoinen ser att det hela kan bli – vid ett enda scenario.

– Vi får se. Det finns faktiskt en sak som gör att jag ser lite hopp i den här situationen, säger han, och fortsätter:

– Ni har ju Wolfgang Pichler på SOK. Om han blir Stina Nilssons personliga tränare, då förvandlas det här plötsligt till ett trovärdigt projekt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!