Sportchefens avskedsgåva till Leksand – som fansen älskar: "Bra att få avsluta med det här"

Sportchefens avskedsgåva till Leksand – som fansen älskar: ”Bra att få avsluta med det här”

I dag lämnade Mikael Karlberg sitt jobb som sportchef i Leksand.
Och han gjorde det med en riktigt fin avskedsgåva till fansen.
– Det känns verkligen bra för mig att få avsluta med det här, säger avgående sportchefen.

Det var torsdagens mest överraskande besked i hockey-Sverige. Att Mikael Karlberg säger upp sig som sportchef för Leksands IF.

Men Karlberg lämnade ändå tjänsten med en oerhört generös gåva till alla Leksandssupportrar. Samma dag som Karlberg lämnade offentliggjordes det även att publikfavoriten Jon Knuts skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Leksand.

Över 400 matcher för Leksand

26-åringen har gjort över 400 A-lagsmatcher I Leksandströjan och är oerhört populär inom klubben. Förlängningen med Knuts var det sista Karlberg gjorde som sportchef i Leksand.
– Jon var en av de sista som vi förlängde med inför den här säsongen, och allt vi pratade om i samband med detta har han verkligen levt upp till. Det känns verkligen bra för mig att få avsluta med att förlänga med Jon, säger Karlberg i ett pressmeddelande.

”Jag har blivit ett med Leksand”

Men gladast av alla är nog ändå Knuts som får spela vidare med klubben i hans hjärta.
– Jag är jätteglad över att få stanna i föreningen ytterligare två säsonger och det känns verkligen som att jag och min familj har blivit ett med Leksands IF. Jag ser fram emot att få fortsätta den resa som klubben är inne på, och jag tror och hoppas att denna resa kommer att sluta lyckligt, säger 26-åringen i pressmeddelandet.

LÄS MER: Överraskande beskedet mitt i SHL-jakten: Leksands sportchef lämnar tjänsten

Svenske OS-stjärnbackens nya besked – efter alla rykten om SHL-återkomst

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);