Sparkade svenskens oväntade utspel – öppnar för att ta över SHL-klubben omgående: ”Jag tackar ja direkt”

Djurgården krisar.
Nu öppnar Per Hånberg för att ta över klubben – omgående efter att ha fåttt sparken i Schweiz.
– Jag tackar ja direkt, säger han.

Det har varit ett minst sagt struligt år för Djurgårdens IF i SHL. Sportsligt har man radat upp förluster, och det dröjde inte många matcher in i säsongen innan amerikanen Barry Smith fick sparken som huvudtränare.

Öppnar för SHL-laget

Det stora lyftet har dessutom uteblivit efter det, samtidigt som klubben har skakats av interna bråk, särskilt med stjärnan Linus Videll, och sportchefen Joakim Eriksson har lämnat sitt uppdrag. Den nya sportchefen K-G Stoppel ska vara intresserade av att addera ett huvudtränar-namn till den nuvarande duon Nicklas Folk och Mikael Aaro, och kanske har en gyllene möjlighet nyss öppnat upp sig.

170128 Karlskronas tränare Per Hånberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Karlskrona den 28 januari 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I Schweiz har nämligen Per Hånberg fått sparken av klubben Visp, och han är således klubblös, och han säger själv att han inte behöver någon längre ledighet.

– Jag vill tävla. Det är vad jag brinner för. Jag vill inte sitta av någonting för att det här hände. Även om jag är dämpad efter detta, så vill jag ha ett nytt jobb. Det är det som driver mig. Att bygga lag, säger han till Expressen.

”Tackar ja direkt”

Han är dessutom, minst sagt, öppen för att ta över Djurgården om frågan skulle dyka upp.

– Jag vill ha ett jobb. Skulle Djurgården ringa mig, så tackar jag ja direkt. Det skulle jag se som en jättemöjlighet. Om någon vill ha mina tjänster så är jag ledig, säger han.

170202 Karlskronas tränare Per Hånberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Örebro den 2 februari 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Per Hånberg har dessutom jobbat med Mikael Aaro när de båda var i Karlskrona. Hånberg har närmast fem år bakom sig i Schweiz, och han menar själv att han skulle passa in i Djurgården, och situationen som laget befinner sig i just nu.

– Jag vet om någon som Djurgården fått nej ifrån. Jag har sett att de haft tufft, och jag har gått in hos lag som varit i lite knipa förr. Almtuna tog in mig något år, till exempel.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar detaljen i Ovetjkins skott – som gör dem nästan omöjliga att stoppa: ”Det var så…”

Få våra nyhetsbrev!