Spännande uppgifter: Kan lämna SHL efter stora succén – pekas ut som högaktuell för tränarjobb i NHL

Bröderna Abbott har gjort braksuccé i Rögle.
Nu pekas man ut som aktuella för NHL.
– Det är toppennamn, säger jounalisten Elliotte Friedman.

Cam Abbott kom till Sverige och Rögle 2008, och blev sedan kvar i hela sju säsonger. Han gjorde flera säsonger i Luleå, innan karriären avslutades 2015, och han blev direkt tränare för Växjös J20-lag.

Pekas ut som NHL-aktuella

Efter ett par säsonger där så kom ett erbjudande om att ta över Rögle, och han tvekade inte på att ta chansen. Sedan dess har Abbott gjort braksuccé med Ängelholms-klubben, och den här säsongen vann man bland annat CHL, klubbens första titel.

220422 Rögles tränare Cam Abbott under semifinal fyra i SHL mellan Färjestad och Rögle den 22 april 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Rögle har även spelat SM-final, och Cam Abbott har, tillsammans med brorsan Chris på sportchefsposten, gjort Rögle till en toppklubb att räkna med. Och succén i SHL verkar även ha gett eko utomlands.

Enligt den ansedda podcasten 32 Thoughts så pekar nämligen bröderna ut som aktuella för San Jose Sharks.

– Jag har hört att det finns en internationell kandidat och du och jag Jeff grävde på marknaden i ett par dagar för att se vem det kan vara, säger journalisten Friedman i podcasten, enligt Expressen.

”Passar profilen”

Och det är alltså Chris och Cam som isåfall skulle vara aktuella.

– Ett par namn som delades med mig var två bröder från Sarnia som jobbar i Sverige. Det är Cam och Chris Abbott, 38 år gamla, som leder Rögle. Chris är GM och Cam är tränare. Jag kanske vidgar det lite när det kommer till internationella kandidater, de är kanadensare men de jobbar i Europa, säger Jeff Marek. 

Jeff Marek menar att det finns mycket som talar för att Abbotts skulle kunna anställas.

– Det är namn som sades passa profilen. De är a) Internationella kandidater och b) i en ålder där de kan jobba i klubben i flera år. 

LÄS MER: När ”Svennis” utsåg sin drömelva inför hela England – svenskens medverkan får alla att tappa hakan