När ”Svennis” utsåg sin drömelva inför hela England – svenskens medverkan får alla att tappa hakan

Han fick utse sin favoritspelare.
”Svennis” svar fick verkligen engelsmännen att tappa hakan.
– Verkligen?!, säger programledaren.

Det är många som vill påstå att Sven-Göran Eriksson är Sveriges bästa fotbollstränare genom tider, kanske till och med den bästa idrottsledaren alla kategorier.

Succéfyllda karriären

När man ögnar igenom ”Svennis” meritlista är det inte svårt att förstå varför. Svensken har över 40 år i den absoluta toppfotbollen där han bland annat har vunnit Uefacupen med IFK Göteborg, Serie A med Lazio och lett det engelska landslaget för att bara nämna några.

Sven-Göran Eriksson, Svennis
990911 Sven-Göran Eriksson (Sven Göran Eriksson, Svennis), Lazio © Bildbyrån – © 4

Sven-Göran Eriksson har alltså varit med om mycket, och en tränat en drös olika spelare. När han för ett par år sedan gästade Sky Sports ”Monday Night Football” ombads han att ta ut sin bästa, utan engelska spelare, elva någonsin – och en favoritspelare.

Före detta storstjärnor som Roberto Baggio, Ruud Gullit och Juan Sebastian Veron pryder ”Svennis” allstar-elva, men det finns ett namn som sticker ut något.

Chockerande(?) valet

Det är ingen mindre än svensken Torbjörn Nilsson som bildar anfallspar med Roberto Baggio, och ”Svennis” val får verkligen de engelska experterna att fullständigt tappa hakan. Framför allt när Eriksson går så långt att han menar att Nilsson är den hans favoritspelare någonsin.

– Verkligen?!, utbrister programledare.

”Svennis” motiverar sitt val:

Foto: YouTube

– Han var bäst av alla, säger han och fortsätter:

– Han var fantastisk och var som Ruud Gullit, lika stark. Och han kunde göra mål. Liverpool följde honom då 1982 under två månader. Men han valde Tyskland istället. Och det var ett stort misstag. Det var han som vann Uefacupen för laget 1982. Vi hade många bra spelare som Glenn Hysén och Glenn Strömberg, men han var från en annan värld.

LÄS MER: Sven-Göran Erikssons vackra gest efter oväntade pengasuccén – skänker stora summor till välgörenhet