Sorgen mitt i hockeyslutspelet – klubbikonen har gått bort: ”En av våra största profiler”

Björklöven har sorg.
Efter beskedet att klubbikonen Rolf Norgren gått bort – andra dödsfallet inom klubben på bara en vecka.
”Björklöven har återigen sorg: I morse avled ytterligare en av våra största profiler”, skriver de på Twitter.

IF Björklöven är mitt uppe i ett brinnande slutspel och vann så sent som i tisdags den andra semifinalen mot BIK Karlskoga. Men utanför isen har klubben fått ta emot två tunga besked på kort tid.

En klubbikon

Förra veckan avled Olle Rydfjäll. Den tidigare ordföranden i klubben blev 86 år gammal. Senaste beskedet från klubben är att den tidigare målvakten och lagledaren Rolf ”Roffa” Norgren avlidit, 87 år gammal.

Rolf Norgren, Björklöven
Rolf Norgren. FOTO: Björklöven.

Norgren var styrelseledamot i klubben samtidigt som han var lagledare och sågs som en riktig eldsjäl och klubbikon. När ”Löven” senast vann SM-guld 1987, var han lagledare.

Eget hederspris

Under 50- och 60-talet vaktade Rolf målet för IFK Umeås A-lag, där han debuterade redan som 14-åring. Sedan 2001 kan ledare i Björklövens ungdoms- och juniorverksamhet som ”fört ishockeyn framåt och utvecklat individerna i laget” mottaga ”Rolf Nygrens Hederspris”.

A3 Arena, Björklöven
210129 A3 arena inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 29 januari 2021 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230 / JH0012

Redan före han avslutat sin karriär klev ”Roffa” in som sekreterare i IFK Umeå och 1963 blev han ordförande. Han var med och såg till att Umeå fick den ishall de länge drömt om.

Det blev totalt 41 år i Björklöven och 2016 blev han hyllad när han kom med i klubbens Wall of Fame.

LÄS MER: Chockerande uppgifter: Dick Axelsson kan göra oväntad flytt – till Djurgårdens SHL-rival(!)

Få våra nyhetsbrev!