Chockerande uppgifter: Dick Axelsson kan göra oväntad flytt – till Djurgårdens SHL-rival(!)

Han lämnar Djurgården efter säsongen.
Men Dick Axelsson kan bli kvar i SHL.
Enligt uppgifter är han aktuell för spel i en rival.

Det finns få profiler som Dick Axelsson i dagens hockey. Inte nog med att han under alla åren gjort sig känd som en poänggörare av rang, han säger dessutom alltid vad han tycker och tänker, vilket gör att det alltid händer grejer kring honom, och det är inte sällan rubriker skrivs om honom.

Intresse – från FBK

Det är därför tungt för Djurgården som nästa säsong förlorar Axelsson. Stjärnan gör nu sin tredje raka säsong i Stockholms-klubben, men det står sedan tidigare klart att det blir hans sista. Axelsson har ett utgående kontrakt och har varit tydlig med att det inte finns någon dialog om en fortsättning, vilket gör att allt tyder på att det blir spel i ett annat lag till hösten.

210204 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 4 februari 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Vilket är långt ifrån självklart – men klart är att det åtminstone inte saknas rykten kring forwarden. Axelsson kommer vara jagad av mängder av klubbar i Sverige och säkerligen även utomlands, och nu kommer oväntade uppgifter om att intresse finns från en av hans tidigare klubbar. Det är sajten Rakapuckar.com som skriver att det finns uppgifter som säger att det finns intresse för Axelsson – från Färjestad.

Beskedet om framtiden

Dick Axelsson har representerat Karlstad-laget vid flera tillfällen, den senaste sejouren 2017/2018, och då blev det stor succé med hela 45 poäng på 48 matcher. Det var även i Färjestad som Axelsson spelade efter att ha testat på lyckan i Nordamerika, där det dock inte blev några NHL-matcher.

210405 Djurgårdens Dick Axelsson deppar under åttondelsfinal 1 i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 5 april 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Den här säsongen har Axelsson noterats för 27 poäng på 42 spelade matcher, och han är nu mitt uppe i en het åttondelsfinalserie mot Frölunda, där vinnaren mellan lagen i kväll kommer att ställas mot Rögle i kvartsfinal. Axelsson har under de två matcherna hittills i matchserien stått för tre framspelningar.

Tidigare har Axelsson varit öppen med att hans framtid är mycket oklar, och att det mycket väl kan bli så att han avslutar karriären.

– Utan att säga för mycket, så… Kanske, haha. Det är väl 50/50, har Axelsson tidigare sagt i podcasten ”Släpp Sargen”.

LÄS MER: Henrik Lundqvists besked om framtiden – ärliga orden om vad som krävs för fortsatt spel i NHL: ”Närmar sig”

Få våra nyhetsbrev!