Henrik Lundqvists besked om framtiden – ärliga orden om vad som krävs för fortsatt spel i NHL: ”Närmar sig”

Henrik Lundqvist har inte gett upp hoppet om fortsatt spel i NHL.
Den här månaden blir helt avgörande för hans framtid.
– Jag vill tävla, säger han.

Henrik Lundqvist hade precis tagit karriärens kanske största kliv då han skrev på för Washington Capitals i NHL, men det blev knappt några träningar för den nya klubben innan chockbeskedet kom. Läkarna hittade ett medfött hjärtfel på svenskstjärnan, och i stället för försäsongsträningar och förberedelser för en ny säsong så blev det operationer och rehabiliteringar.

Kan återvända

Mycket har varit oklart kring Lundqvists nuvarande situation och hans framtid, men i en lång intervju med NHL Network så slår Lundqvist med all tydlighet fast att han ser en fortsättning i NHL. Den här månaden blir, enligt NHL, avgörande för hans framtid.

– Jag älskar det. Jag vill fortsätta tävla och det kommer att avgöras via tester och snack med läkarna. Det närmar sig, men tills dess är det bara fortsätta kämpa, sen får vi se, säger han.

Henrik Lundqvist, NHL
Henrik Lundqvist. FOTO: Twitter.

I intervjun berättar Lundqvist ärligt om hur han vetat om hjärtfelet i 15 år.

– Jag har vetat om det länge, och att det någongång kommer behövas fixas, och under några månader blev det plötsligt värre och pressen blev för stor på mitt hjärta. Jag tänkte hela tiden att det skulle funka, att vi skulle hitta ett sätt… Men sen får jag ett samtal från läkarna som säger: ”Vi är ledsna, det är värre än vi trott”, säger han.

Tränar på is

Lundqvist har opererat sig och har nu börjat vägen tillbaka mot ett förhoppningsvis helt friskt liv. Nu består vardagen av träning på is – varje dag.

– Jag älskar ”grinden”, och jag älskar resultaten som det ger, när man lägger ner det arbetet. Om jag får chansen så kommer jag ge allt jag har, så klart.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Henrik Lundqvist är en ikon i New York Rangers, och en av klubbens största någonsin. På Manhattan fick han gå vid namnet ”The King”, efter sina mer än 1 000 matcher för klubben, där han dessutom svarat för flest vinster av en Rangers-målvakt någonsin. Han har dessutom hållit nollan flest gånger i organisationens historia.

Henrik Lundqvist har under karriären även hunnit med att vinna OS-guld och VM-guld med Tre Kronor, samt två SM-guld med Frölunda.

LÄS MER: Guldhjältens tydliga besked under SM-slutspelet – kan lämna Frölunda: ”Det är ett mysterium”

Få våra nyhetsbrev!