Smaskiga uppgifter: SHL-klubben vill lyckas med fräck kupp – för att locka till sig eftertraktade supertalangen

Smaskiga uppgifter: SHL-klubben vill lyckas med fräck kupp – för att locka till sig eftertraktade supertalangen

18-åringen valdes i förstarundan av NHL-draften.
Men nu kan stortalangen Filip Mesar lämna Nordamerika.
För att flytta till Sverige och ett SHL-lag har visat starkt intresse.

Montreal Canadiens valde Filip Mesar under förstarundan av NHL-draften i sommar och förväntningarna är stora på unge slovaken. Men än så länge har 18-åringen en bit kvar till att representera laget i NHL-spel.

SHL-intresse

Tidigare i somras kopplades supertalangen ihop med en flytt till Sverige men så sent som i helgen kom nya uppgifter som pekade mot något helt annat. Istället skulle Mesar spela vidare i juniorligan OHL efter att ha avklarat träningslägret med Montreal Canadiens.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Filip Mesar, NHL
The Montreal Canadiens’ 26th pick, Filip Mesar, puts on his jersey during the first round of the NHL hockey draft Thursday, July 7, 2022, in Montreal. (Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP) RYR1333

Men nu svänger det alltså igen och återigen är det en flytt till svensk hockey som är högaktuell för 18-åringen. Och det är en SHL-klubb som verkligen pekas ut som allra mest intresserad.

Landslagsdebut

Erfarne hockeyjournalisten Patrik Bexell på Canadiens-sajten Eyes on the Prize rapporterar att han fått bekräftat från två olika källor att Brynäs vill ha eftertraktade Mesar. SHL-laget vill förstärka med forwardstalangen på lån och jobbar nu på en plan för att få in den så lovande slovaken till laget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Filip Mesar, NHL
Montreal Canadiens top draft picks Juraj Slafkovsky, left, and Filip Mesar, both from Slovakia, take a break after skating drills at the Bell Sports Complex in Brossard, Quebec, during day one of their evaluation camp, Monday, July 11, 2022.(Peter McCabe/The Canadian Press via AP) PMC104

Det ryktas även om att ytterligare en svensk klubb finns med i diskussionen men det laget är inte namngett än. Mesar har själv varit tydlig med att han inte vill spela juniorhockey i OHL och att han hellre vill spela seniorhockey i Sverige, enligt uppgifter.

Filip Mesar slog igenom stort hemma i Slovakien förra säsongen med 16 poäng på 37 matcher. Det gav honom chansen att debutera i A-landslaget och senare ledde det till en 26:e plats i sommarens NHL-draft.

Tror du att Brynäs lyckas locka till sig Filip Mesar? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Leksands ärliga svar efter ryktena – ger tydligt besked om NHL-meriterade stjärnan: ”Det är klart att…’