Smaskiga uppgifter: Leksand vill få till prestigevärvning i sommar – jagar nu förre SHL-stjärnan

Kontraktet med KHL-laget Spartak Moskva har redan gått ut.
Vilket innebär att förre SHL-stjärnan Julius Hudacek är klubblös för tillfället.
Nu vill Leksand få till en riktig prestigevärvning och locka till sig 32-åringen till Dalarna.

2014 flyttade Julius Hudacek till Örebro och gjorde storsuccé i SHL. Redan den första säsongen levererade han en räddningsprocent på fina 93 procent och utsågs både till SHL:s bästa målvak samt hela ligans MVP.

Succén i SHL

Hudacek blev snabbt en hyllad publikfavorit i Örebro och bjöd alltid på sig själv till supportrarnas stora glädje. Framförallt med sitt karakteristiska firande på isen.

Julius Hudacek, SHL
170307 Örebros målvakt Julius Hudacek inför en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Örebro den 7 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

Det blev tre säsonger i Örebro innan han tog steget till KHL där han varit senaste tiden. Men efter fyra säsonger i Ryssland är framtiden nu rejält osäker för 32-åringen.

Leksand jagar

Kontraktet med Spartak Moskva har redan gått ut och just nu är den slovakiske burväktaren klubblös. Samtidigt kommer rapporter om att Leksand vill locka tillbaka Hudacek till Sverige och göra en riktig prestigevärvning i sommar.

Julius Hudacek, SHL
170307 Örebros målvakt Julius Hudacek inför en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Örebro den 7 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

Nu bekräftar även klubbens GM Thomas Johansson att Hudacek finns med i diskussionen om ersättare till Janne Juvonen.
– Hudacek har funnits med på listan och är med i diskussionen fortsatt, precis som flera andra målvakter, säger Johansson till Dalarnas Tidningar.
– Sen vill jag inte säga hur högt upp på listan han är, för vi jobbar med ett antal spår. För närvarande kanske inte Hudacek är det hetaste spåret, men mycket kan hända i den här branschen.

Leksand kommer att sätta stort fokus på att hitta en ny målvakt att konkurrera med Axel Brage så snabbt som möjligt inför kommande säsongen i SHL.
– Nån forward och back kan komma att ansluta i augusti utan problem. Däremot vill man förstås ha målvaktsparet klart tidigare än så med tanke på hur viktig position det är i ett lag, säger ”Tjomme” i intervjun.

Julius Hudacek flyttade till Sverige 2011 och gjorde en säsong i HockeyAllsvenskan med Södertälje innan han fick göra SHL-debut med Frölunda 2012. Sammanlagt har det blivit 175 matcher i SHL och 181 matcher i KHL för målvaktsprofilen.

Vill du se den här värvningen hända? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Jättebomben: Poängmaskinen Ryan Lasch återvänder till Sverige – har skrivit långt kontrakt med SHL-laget

Få våra nyhetsbrev!