Jättebomben: Poängmaskinen Ryan Lasch återvänder till Sverige – har skrivit långt kontrakt med SHL-laget

Ryan Lasch återvänder till SHL.
Poängmaskinen har skrivit på för Frölunda.
– Vi har aldrig stängt dörren och sa aldrig hej då till varandra, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Ryan Lasch kom till Frölunda redan 2015 och blev, bortsett från en snabb sejour i Schweiz, kvar i klubben i fyra hela säsonger. Amerikanen blev snabbt en publikfavorit och under åren i Göteborg visade han upp ett sällan skådat poängsnitt.

Återvänder nu

Lasch har faktiskt snittat långt över en poäng per match i Frölunda, och under de senaste åren har knappt någon gjort sådana avtryck som Lasch i SHL. Men förra våren valde han att lämna Frölunda, med förhoppningar om spel i Schweiz eller KHL, men sedan kom coronaviruset och försvårade budgetarbetet för samtliga klubbar i Europa.

Ryan Lasch, Frölunda
200204 Ryan Lasch of Frölunda celebrates with the trophy after the CHL final between Mountfield and Frölunda on February 1, 2020 in Hradec Králové. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_500

Lasch inledde istället säsongen i Finland, men avslutade den i Schweiz – men nu står det klart att det blir en återkomst till SHL. Lasch har nu skrivit på ett kontrakt med Frölunda.

– Vi har haft en dialog med Ryan ända sedan han lämnade. Vi har aldrig stängt dörren och sa aldrig hej då till varandra. Nu fick vi ihop det och det kan vara bra att vi fick vara ifrån varandra en säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Skriver långt kontrakt

Frölunda var en stor besvikelse under den gångna säsongen, och framför allt så var det offensiven som strulade. Nu hoppas man att Lasch blir en lösning på det.

– Det är ju ingen hemlighet att vi hade strul i power play förra säsongen. Vi vet vad han kan där och saknade honom. Vi känner varandra väl och det är en fördel, säger Fredrik Sjöström.

Ryan Lasch, Frölunda
160425 Frölundas Ryan Lasch med pokalen på guldbussen under guldfirandet efter Frölundas SM-guld den 25 april 2016 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Ryan Lasch har under åren i Frölunda hunnit med att vinna hela två SM-guld och tre CHL-titlar. På 206 SHL-matcher med Frölunda har han svarat för makalösa 256 poäng, vilket ger ett snitt på 1,25 poäng per match. Ett facit som få spelare i SHL kan matcha. Kontraktet med Frölunda är skrivet på tre(!) år.

LÄS MER: Oväntade beskedet: Bröderna Sedin nära återkomst till hockeyn – uppges få riktigt toppjobb i NHL-klubben

Få våra nyhetsbrev!