SM-guldtränaren avslutade karriären helt – nu berättar han om stora vändningen: ”Hade varit roligt att...”

SM-guldtränaren avslutade karriären helt – nu berättar han om stora vändningen: ”Hade varit roligt att…”

Stephan ”Lillis” Lundh lämnade HV71 – och avslutade karriären.
Nu har han ändrat sig.
– Det skulle självklart vara roligt att jobba med hockey om det dyker upp något utmanade, säger han till HockeySverige.

Stephan ”Lillis” Lundh hade redan vunnit två SM-guld när han 2016 gick in som assisterande tränare för HV71. Redan samma säsong fick han på nytt fira ett tredje vunnet SM-guld.

Avslutade karriären

Lundh var assisterande i Jönköpings-laget fram till säsongen 2018/2019, då han tog över huvudansvaret. Men i våras stod det klart att han får lämna sitt uppdrag.

190119 HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm och tränare Stephan Lundh i samtal under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 19 januari 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

När säsongen ställdes in i förväg, på grund av corona, meddelade han även att karriären var över.

– Min resa tar slut nu. Jag har hållit på med det här så pass länge. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte riktigt ännu, men det blir inte att stå i ett bås i alla fall, sa han då till JNytt.

Vill nu återvända

Men nu kommer vändningen.

– Det skulle självklart vara roligt att jobba med hockey om det dyker upp något utmanade, säger Lundh till HockeySverige.

HV71, SHL
200121 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

”Lillis” menar att det funnits intresse.

– Jag har haft en del förfrågningar, men tackat nej. En del frågar om jag lagt ner. Jag hade bestämt redan i julas att det skulle bli sista i HV, men det var inte att jag lagt ner helt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!