Slagskämpens brutalt ärliga ord – om hur det egentligen är att spela med bröderna Sedin

Lee Goren var känd som en buse och slagskämpe i SHL.
Men dessförinnan hade han spelat med bröderna Sedin – någonting han aldrig glömmer.
– Jag lovar dig… man skulle kunna vara blind och ändå göra 30 mål under en säsong med de två, säger han till Sportbibeln.

Lee Goren hade gjort 67 NHL-matcher när han kom till Sverige för spel i Skellefteå. Under åren i SHL blev kanadensaren känd som en kämpe, som inte tvekade på att stå upp för sitt lag.

Mäktiga hyllningen

Även i Nordamerika hade Goren en hel del utvisningsminuter, och i NHL noterades han totalt bara för nio poäng. Men det var under en mycket kort period under en försäsong som han dominerade totalt – och det berodde på två svenska bröder.

Colorado Avalanche left winger Brad May, back takes a swing at Vancouver Canucks right winger Lee Goren during the first period Saturday, Oct. 29, 2005, in Denver. Both players were given five-minute penalties for fighting. (AP Photo/David Zalubowski)

För Sportbibeln avslöjar nämligen Goren om hur det var att spela i samma kedja som Henrik och Daniel Sedin.

– Jag bara stod där, och de väggade med min klubba, med min röv och… de var så bra. De hade ett IQ som var helt osannolikt, säger Goren.

”Hade kunnat vara blind”

Lee Goren fick dock inget större förtroende i Canucks och blev snabbt flyttad ner i fjärdekedjan, men är fortfarande full av beundran när han berättar.

– Jag kan bara säga så här: Henrik och Daniel är de snällaste man någonsin kan träffa. De var otroliga spelare, men hur bra de än var på isen så var de bättre människor utanför isen, säger Goren.

Tvillingarna Sedin, Modo
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

Och för att verkligen försöka beskriva hur bra Henrik och Daniel Sedin verkligen var, så säger Goren:

– Som de kunde spela hockey, och sakerna som de gjorde på isen… jag lovar dig: Man hade kunnat vara blind och ändå göra 30 mål under en säsong med de två.

Dela för att hylla Henrik och Daniel Sedin!