Skrällvärvningen: SM-guldhjälten flyttar hem – återvänder till Sverige efter sju år utomlands

Skrällvärvningen: SM-guldhjälten flyttar hem – återvänder till Sverige efter sju år utomlands

Han vann SM-guld med klubben 2007.
Nu flyttar Tobias Viklund hem till Modo.
– Det känns helt fantastiskt, säger han.

Tobias Viklund inledde sin karriär med Modo och fick 2007 fira SM-guld med klubben. Direkt därefter väntade dock flytt till Skellefteå, och innan flytten till KHL, 2013, hann backen dessutom med spel i Frölunda och AIK.

Återvänder hem

Men sedan sju år tillbaka har han, bortsett från en höst i Tyskland, spelat i totalt fem olika klubbar i KHL. Förra säsongen blev det totalt 17 matcher för Spartak Moskva, men nu står det klart att 34-åringen flyttar hem till Sverige.

Tobias Viklund, Modo
130425 Ishockey, Czech Hockey Games, Sverige – Ryssland: Tobias Viklund, Sverige © Bildbyrån – Cop 107 – Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

På måndagen presenterades han nämligen av Modo.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får tillbaka en MODO-fostrad spelare som verkligen har skaffat sig enormt mycket erfarenhet. Vi har länge haft en bra kontakt med Tobias där vi pratades vid ordentligt redan under den förra säsongen men intensifierade diskussionerna nu på den senare delen av den här sommaren, säger sportchefen Fredrik Glader.

”Känns fantatiskt”

Kontraktet är skrivet på tre år.

– Det känns roligt och väldigt inspirerande för mig att nu fortsätta karriären i Modo. Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet, säger han.

130502 Tobias Viklund under Sveriges träning inför VM i ishockey den 2 maj 2013 i Stockholm. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Totalt har det blivit 90 poäng på 293 matcher i KHL för Viklund. I SHL har det blivit hela 441 matcher, och 74 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!