NHL-profilens jätteattack mot hela SHL – dömer nu ut hela ligan: ”Det var så jävla brutalt”

Kris Versteeg öste in poäng i Växjö.
Men NHL-profilen var inte nöjd med nivån i SHL.
– Det var så jävla brutalt, säger han.

Kris Versteeg gjorde under sin långa hockeykarriär hela 358 poäng på 643 matcher i NHL. Han vann dessutom Stanley Cup två(!) gånger, båda med Chicago Blackhawks.

Attacken mot SHL

Det var därför en rejäl skräll när profilen mitt under säsongen 2018/2019 skrev på för Växjö. Versteeg gjorde visserligen bara 19 matcher i grundserien och slutspelet, men noterades för imponerande 17 poäng.

190324 Växjös Kris Versteeg deppar under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Luleå den 24 mars 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Men nu avslöjar kanadensaren att han var riktigt oimponerad av domarnivån i serien.

– Jag hade en jättebra tid där. Men hockeyn är som rugby på is, det är inte hockey, säger han i podcasten Spittin Chiclets, enligt Aftonbladet.

”Så jävla brutalt”

Versteeg fortsätter:

– Jagminns att jag sa till andra nordamerikaner att jag lika gärna kunde ha spelat rugby. Det var så jävla brutalt, och de blåser inte för någonting. Det är så många talangfulla spelare. Jag minns den där Boqvistbrorsan (Jesper), jag tänkte att han är helt galet bra. Sen såg jag att han hade 30 poäng på 50 matcher och tänkte vad är det som händer?.

190330 Växjös Kris Versteeg under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Växjö den 30 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Versteeg menar dock att SHL skulle kunna bli en liga att räkna med om domarnivån löstes.

– Hakningarna, fasthållningarna och domarnivån är så dålig. Men om de kan klura ut domarnivån och reglerna skulle det vara en otrolig plats att spela på, speciellt i slutet av din karriär. Men det är något de måste fixa för hockeyn är inte på den nivån den borde vara, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!