Skrällvärvningen: SM-guldhjältarna återvänder till svensk hockey – stjärnduon klara för SHL-klubben

De vann SM-guld förra våren.
Nu återvänder Pathrik och Ponthus Westerholm till SHL.
Enligt Kvällsposten är tvillingarna klara för Malmö Redhawks.

Bröderna Westerholm har spelat tillsammans sedan 2014, då de båda fick chansen i Brynäs. Efter tre framgångsrika år där så värvades de, 2017, till Frölunda.

Lämnade efter succén

Där gjorde de under debutsäsongen inga större avtryck – men desto bättre gick det förra året. Pathrik och Ponthus gjorde då 27 respektive 20 poäng under grundserien, och fick alltså förra våren vinna SM-guld med Göteborgsklubben.

190323 Frölundas Pathrik Westerholm jublar med lagkamrater efter 0-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks 23 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men efter succén så fick bröderna lämna Frölunda, och ny klubbadress blev i stället Finland. Där har de gjort bra ifrån sig, med en kombinerad poängskörd på 75 poäng.

Återvänder till SHL

Men nu tyder allt på att de återvänder till svensk hockey. Enligt Kvällsposten så är tvillingarna nämligen helt klara för spel i Malmö Redhawks kommande säsong.

190503 Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Där väntas Pathrik och Ponthus, som båda spelade juniorhockey i klubben, få ledande roller offensivt.

– Det har jag inga kommentarer om. Jag gillar vad de står för och har jagat de under flera säsonger. Jag vet att de gjort det bra i Finland, och de vet var vi står, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!