Skrällbeskedet: Djurgårdens drag mitt i krisen – värvar nu in förre SHL-jättetalangen från NHL-laget

Sist i SHL.
Nu agerar Djurgården.
Enligt Kvällsposten är man överens med den förre SHL-spelaren Dominik Bokk.

Djurgården är ett av lagen som drabbats hårdast av coronavirusets framfart, och spelet utan publik. Det har lett till uteblivna publikintäkter, och under sommaren tvingades man avstå flera värvningar och kontraktsförlängningar.

Sist i tabellen

Bland andra så tvingades Dick Axelsson länge gå utan ett kontrakt, då Stockholms-klubben inte kunde erbjuda ett nytt direkt efter säsongen på grund av osäkerheten inför hösten. Dessutom så tvingades man släppa iväg storstjärnan Patrik Berglund, efter bara en säsong, och han gick i stället till Brynäs.

190910 Rögles Dominik Bokk under träningsmatchen i ishockey mellan Växjö och Rögle den 10 september 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Under inledningen av säsongen har Djurgårdens spelare dessutom avstått sina bonusar för att lätta lite på den hårt pressade ekonomin. Men det har även gått riktigt risigt på isen, och med sex matcher spelade så placerar sig Dif sist i SHL-tabellen.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Nya värvningen

Under torsdagen kom ytterligare en blytung förlust då man fick lämna Linköping med noll poäng, vilket betyder att man bara tagit en ynka trepoängare på de sex matcherna som man hunnit med att spela. Nu tycks man dock agera, och tar in ett nyförvärv.

190914 Rögles Dominik Bokk innan ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 14 september 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Enligt Kvällsposten så ska klubben nu nämligen vara överens med Carolina Hurricanes om att låna in Dominik Bokk under resten av säsongen. SHL har som bekant tidigare sagt nej till korttidslån, och spelare som kommer från Nordamerika bara för att spela fram till att NHL-säsongen börjar, men säsongslånga lån är okej och då ser alltså Bokk ut att återvända till SHL.

Gjort succé

Tysken har tidigare representerat Växjö och Rögle i SHL, och den gångna säsongen gjorde talangen 17 poäng på 45 spelade matcher för de sistnämnda. Bokk har även, flera år i rad, gjort stor succé i JVM och förväntas nu fortsätta produktionen även på Hovet för Djurgården.

LÄS MER: SHL-spelaren berättar tuffa sanningen – därför saknas han på isen: ”Det går alltid först”

Få våra nyhetsbrev!