Skrällbeskedet: Amerikanska supertalangen tränar med SHL-klubb!

Skrällbeskedet: Amerikanska supertalangen tränar med SHL-klubb!

.

Oliver Wahlstrom draftades i förstarundan förra året och spås en lysande framtid i NHL.
I sommar tränar han dock med SHL-klubben Frölunda.
– En världsklassorganisation med ett upplägg som passar mig, säger amerikanen.

Känns namnet Oliver Wahlstrom bekant?

Det kan finnas en anledning till det.

Spelade JVM i år

Redan när amerikanen var nio år så spreds hans hockeyförmågor över hela världen, då han gjorde ett riktigt konstmål inför en Boston Bruins-match.

Sedan dess har han hunnit bli en av USA:s mest lovande hockeyspelare.

Han har spelat JVM i år, draftats i förstarundan 2018 av New York Islanders och ser nästa säsong ut att göra sina första matcher i världens bästa hockeyliga.

Men inför kommande säsong gör han ett något oväntat val.

Tränar med SHL-klubben

I sommar kommer nämligen supertalangen att träna med Frölunda i Göteborg.

– När vi satte oss ner och planerade sommaren var Frölunda det bästa alternativet. En världsklassorganisation med ett upplägg som passar mig. Jag gillar strukturen och att få träna med ett lag och det är jag tacksam för, säger Oliver Wahlstrom till Frölundas hemsida.

181228 Oliver Wahlstrom of USA during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Kazakhstan and USA on December 28, 2018 in Victoria.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87829

Men det finns även en annan förklaring till det något udda valet.

Wahlstroms pappa är svensk och han har släkt som är bosatta i närområdet, dessutom är pappan vän med Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler, enligt GT.

– Jättekul att familjen Wahlström hörde av sig om möjligheten för Oliver att få träna med oss. Och det är smickrande att en amerikansk talang vill köra sin sommarträning med oss. Vi hoppas han får med sig en bra erfarenhet och får känna på hur vår verksamhet fungerar, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Inställd på NHL

Tidigare under våren kom amerikanska uppgifter om att Islanders ser SHL som en trolig destination för Wahlstrom att spela i kommande säsong, då Islanders då inte såg honom som redo för NHL.

Men amerikanen själv är helt inställd på spel i Nordamerika.

– Jag ska vara med på Islanders main camp i september. Vi får se vad det leder till, men siktet är inställt på att spela i NHL nästa säsong, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Uppgifter: Amerikanske stortalangen kan vara på väg till SHL