Sjuka slumpen(?) i NHL i natt – repris på SHL–drömmålet bara timmar efteråt: ”Är helt sjukt”

Sjuka slumpen(?) i NHL i natt – repris på SHL–drömmålet bara timmar efteråt: ”Är helt sjukt”

Nils Höglander gjorde årets mål i SHL.
Bara timmar senare gjorde Carolina Hurricanes-stjärnan Andrei Svechnikov ett nästan identiskt mål.
– Helt sjukt att de gör det samma dag, säger lagkamraten Lucas Wallmark till Aftonbladet.

Det återstår visserligen många omgångar av SHL. Men det är lätt att anta att det inte kommer göras något snyggare mål än det Nils Höglander bjöd på mot Djurgården på tisdagen.

Sjuka målet i natt

Stortalangen, som är draftad av Vancouver Canucks, snurrade bort en Dif-spelare och la med en Zorro upp pucken i krysset. Det var ett sällsynt vackert mål – men bara timmar senare bjöds det på igen.

191029 Rögles Nils Höglander jublar efter att han gjort 0-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

I matchen mellan Carolina Hurricanes och Calgary Flames så hamnade nämligen den ryske stjärnan Andrei Svechnikov bakom målet – och gjorde precis som Nils Höglander. Höglander hade dock ytterligare ett element i sitt mål, då han precis innan snurrat upp en försvarare.

”Har inte sett det”

Svenskens mål fick stor spridning i Nordamerika, men att Svechnikov ska ha fått inspirationen därifrån stämmer inte, enligt hans svenska lagkamrat Lucas Wallmark.

– Nä, ha ha, det han inte. Det otroliga är att ”Svech” tränat på den varianten varenda dag sedan förra säsongen började. Det var bara en tidsfråga innan det skulle komma. Men det är ju helt sjukt att han och Höglander gör det samma dag, säger han till Aftonbladet.

Foto: Skärmdump/Viafree

Svechnikov gjorde ytterligare ett mål i matchen som Hurricanes vann med 2–1. Calgary Flames mål gjordes av Elias Lindholm, som nu gjort åtta fullträffar i år.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Se drömmålet här: