Svenske forwarden lägger skridskorna på hyllan – endast 27 år gammal

Fredrik Hetta har stått utan klubb sedan i våras.
Nu väljer den 27-årige forwarden att lägga skridskorna på hyllan.
– Jag har beslutat mig för att satsa på annat i livet, säger han till VLT.

Fredrik Hetta var för två år sedan med och tog upp Västerås från division 1 som en av nyckelspelarna i laget. Förra säsongen fortsatte han i klubben och stod för fina insatser i Hockeyallsvenskan.

Fick inget nytt kontrakt

Men i våras tog äventyret i Västerås slut. Hetta fick inget nytt kontrakt och påbörjade arbetet med att hitta ett nytt jobb.

181026 Leksands Marcus Karlberg och Västerås Fredrik Hetta under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Västerås den 26 oktober 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Veckor blev till månader och när säsongen väl inleddes stod han utan ny klubb.

Fredrik Hetta lägger av

Nu har Fredrik Hetta tagit beslutet att lägga av. Forwarden, som är bror till Malmö Redhawks Henrik Hetta, lägger skridskorna på hyllan endast 27 år gammal.

I stället ska han satsa på studierna, närmare bestämt juridik.
– Jag tränade hela sommaren för att fortsätta spela. Men jag visste att chanserna var goda att komma in på juristlinjen. Då började tankarna växa lite. Vad gör jag om jag kommer in?, berättar Hetta för VLT.

Ska studera i Umeå

Redan under förra säsongen gick tankarna på att han eventuellt skulle göra andra saker än att spela hockey.

180923 Västerås Fredrik Hetta under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Oskarshamn den 23 september 2018 i Västerås. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

De skador han drogs med blev också en avgörande faktor kring att han nu lägger av.
– Det har varit roligt när jag var hel och då har det också gått bra. Men jag har påverkats mycket av skadorna och orkar inte satsa som jag gjort tidigare. Det är för jobbigt med alla bakslag och behöva börja om hela tiden, säger Hetta till VLT.

Nu står en flytt till Umeå på schemat där han kommer studera på universitetet.
Det blir alltså ett kärt återseende i ”Björkarnas stad” för Hetta, som tillhörde Björklöven i två säsonger mellan 2015 och 2017.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Klart: Jättelöftet lämnar Frölunda men blir kvar i Sverige – här är nya laget