Sjuka siffrorna – här är Sveriges absolut sämsta hockeygäng

Sjuka siffrorna – här är Sveriges absolut sämsta hockeygäng

Jumboplatsen i serien för Svenstaviks HK har blivit vardag. Division 2-laget från Jämtland klassas som Sveriges sämsta hockeylag, men glädjen i laget övervinner alla resultat.

I Jämtland kan du spela som lägst i division 2 när det kommer till hockey. Spelar du i den lägsta serien kan du räkna med att stöta på Svenstaviks HK. Sex mil söder om Östersund i Svenstaviks Ishall lirar det pånyttfödda laget, som i år har ett seniorlag för första gången på flera år. Men starten har blivit allt annat än en succé. Laget har släppt in hela 209 mål på 9 matcher, och med ett snitt på 23 mål/match i baken klassas laget som Sveriges sämsta hockeylag. Trots det finns en enorm glädje i laget över att få vara tillsammans och att få utöva sporten de alla älskar.
– Vi har ju varit förberedd på att vi kommer få det svårt och att vi kommer släppa in många mål så vi går in med inställningen att ha kul, inte bli sur och grinig på de andra lagen utan skapa en god stämning, säger Lennart Olofsson, spelande tränare i SHK till SVT Sport.

Syftet med laget är förutom att spela hockey att locka ungdomar i närområdet att fortsätta med hockey upp i äldre ålder. Ju längre serien har gått desto fler mål har laget faktiskt producerat. Men senast i tisdags, i hemmamötet mot Näldens IK, skulle laget bli nollade. Förlust med 16-0, men trots det ett steg framåt för det glada hockeygänget.
– Det blir lägre och lägre siffror för varje match och vi har mer puck och mer skott så vi blir bättre, säger Lennart Olofsson till SVT Sport.
– Vi har ju bara kul, man gör de bästa man kan där bak men man vet ju att de inte räcker till, fyller målvakten Anton Öst i.

Trots de förödande resultaten håller Svenstaviks HK igång. Nästa match spelas i morgon fredag borta mot seriesexan IFK Strömsund. Förhoppningsvis kan laget få med sig ett bra resultat – och kanske till och med knappa in på nästjumbon Järpen i tabellen.

LÄS MER: Här delar Foppa ut 50 miljoner till svensk ungdomsidrott
 
Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.