Här delar "Foppa" ut 50 miljoner till svensk ungdomsidrott

Här delar ”Foppa” ut 50 miljoner till svensk ungdomsidrott

För fjärde året på raken delar Svenska Spel ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Ambassadören och hockeylegendaren Peter Forsberg får äran att dela ut den gigantiska checken.

Svenska Spels initiativ Gräsroten gör det möjligt för olika föreningar runt om i vårt avlånga land att få ekonomiskt stöd. Nu står det klart att hela 50 miljoner delas ut och Svenska Spels kunder har fått välja hur pengarna ska fördelas.

Ungdomsfotbollen får störst summa med 30 miljoner kronor i bidrag, sedan kommer ishockey med 6 miljoner kronor, följt av innebandy och handboll med runt 2 miljoner vardera. Pengarna ska gå till användning för att göra det möjligt för att engagera fler ungdomar inom svensk idrott.
– Det är otroligt kul att se att engagemanget för ungdomsidrotten ökar, säger ambassadören Peter Forsberg i ett pressmeddelande.
– Det är extra kul att se att pengarna från Gräsroten går till att konkret förbättra förutsättningarna för föreningarna ute i landet. Vi kan se att många Gräsrotsanslutna föreningar väljer att använda pengarna till att köpa in träningsutrustning, utbilda sina ledare, förbättra sina träningsmöjligheter eller använda dem för att åka på träningsläger.

LÄS MER: Nu ska succéinitiativet från Värmland spridas i hela Sverige.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.