Sinnessjuka drömmålet i NHL i natt – kallas redan för tidernas absolut snyggaste hockeymål: ”Jag är chockad”

Sinnessjuka drömmålet i NHL i natt – kallas redan för tidernas absolut snyggaste hockeymål: ”Jag är chockad”

En hel hockeyvärld tappade hakan.
Frågan är om inte Sonny Milano, med god hjälp av Trevor Zegras, gjorde tidernas snyggaste NHL-mål i natt.
– Jag är chockad, säger Zegras.

Ja, under årens lopp så har det gjorts en hel del snygga mål i NHL. Ligan har trots allt funnits i närmare 100 år, och det spelas ändå en hel del matcher under varje år.

Osannolika målet

Många menar att det snyggaste som finns i hockeyväg är att göra mål via ”zorro”. Ofta handlar det om en spelare som står bakom målet, och plötsligt får upp pucken på klubbladet innan han böjer runt målet och trycker in den i krysset. Men många är även ett fan av mål på ”volley”, alltså när man träffar pucken i luften, som ett baseboll-slag, ungefär.

Foto: Twitter

I natt gjorde Trevor Zegras och Sonny Milano, ungtuppar i Anaheim Ducks, en slags blandning av de båda, och frågan är om ett snyggare mål någonsin gjorts i ligan. Det var i den andra perioden i matchen mot Buffalo Sabres som Trevor Zegras fick pucken bakom mål. Han la upp pucken på klubbladet, men i stället för att zorra in pucken i mål så lå han upp den i luften framför mål.

”Jag är chockad”

Där kom lagkamraten Sonny Milano och tryckte in den, på volley, i krysset. Zegras själv, regissören bakom det hela, kunde knappt tro sina ögon.

– Jag är chockad över att vi lyckades. Jag har testat det på träning, men det var otroligt att göra det på match, säger Zegras själv efteråt.

Foto: Twitter

I amerikansk tv så kallade experter framspelningen för den snyggaste genom alla tider. Och när Zegras kom tillbaka till båset kunde han fortfarande knappt tro vad som hade hänt. Han stod helt enkelt chockad, och bara skrattade rakt ut. På sociala medier tycks fans överens om att ett snyggare hockeymål knappast har gjorts.

Har du sett något snyggare mål än det här?

Få våra nyhetsbrev!